Foto: F64

Rīgas brīvostas pārvaldes Ostas policijas darbinieki pērn 11 mēnešos sagatavojuši 181 pārkāpumu aktu, kas, salīdzinot ar 2014. gada tādu pašu periodu, ir par 36 aktiem vairāk, informēja ostā.

Kā atzīst policijas priekšnieks Valdis Voins, pārkāpumu konstatācijas aktu pieaugums neliecina par iekšējās kārtības situācijas pasliktināšanos, jo lielākoties konstatētajiem pārkāpumiem ir gadījuma raksturs.

Kā norāda Voins, vairumā pārkāpumu gadījumu nostrādā neuzmanības un nezināšanas faktors, piemēram, šogad konstatēti gadījumi, kad kravas automašīnu šoferi, nesagaidījuši barjeras pacelšanu, uzbraukuši un sabojājuši nolaistu dzelzceļa barjeru. Tāpat konstatēti vairāki transportlīdzekļa faktiskās masas pārkāpumi. Taču arī šajos gadījumos gan neuzmanība, gan nezināšana nav vainu mīkstinošs apstāklis un vainīgie tiek saukti pie atbildības.

Rīgas brīvostas pārvaldes Ostas policijas sabiedriskās kārtības dienesta Sabiedriskās kārtības kontroles nodaļas darbinieki sagatavojuši 89 aktus, Ostas perimetra apsardzes nodaļas darbinieki - 91 aktu, Operatīvās vadības nodaļas darbinieki - vienu aktu.

52 akti tika noformēti par caurlaižu režīma pārkāpumiem, 34 akti personām apreibinošo vielu ietekmē, seši akti par uzbraukumu šķērslim, 36 akti par bezsaimnieku tīklu atrašanu, viens akts par bezsaimnieku murda atrašanu, 39 akti par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem un seši akti par nelikumīgu preču pārvietošanu, trīs akti par ugunsdrošības neievērošanu, divi akti par kravas dokumentu neatbilstību, viens akts par faktiskās masas pārkāpumu un viens aktu par nenostiprinātu kravu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!