Foto: Saeimas administrācija
Rīgas domē 16. decembrī notiks Rīgas domes (RD) un biedrības "Latvijas karogs" kopīgi rīkotā sanāksme, kurā lems par 60 metrus augsta monumentāla Latvijas karoga izbūvi Rīgā, informēja RD pārstāve Baiba Gailīte.

Sanāksmi vadīs RD priekšsēdētājs Nils Ušakovs un RD priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks. Plānots, ka sanāksmē piedalīsies arī iesaistīto jomu Rīgas pašvaldības pārstāvji – Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, RD Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs, Rīgas pilsētas Būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs, Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis, kā arī pārstāvji no Rīgas pilsētas pieminekļu padomes un Valsts kultūras pieminekļu inspekcijas.

Iecerēts, ka monumentāla Latvijas karoga izbūvi finansiāli atbalstīs vairāki mecenāti, tāpēc sanāksmē piedalīsies uzņēmēji - Armands Garkāns, Juris Kravalis, Jānis Kols, Māris Martinsons.

Sanāksmē aicināti piedalīties arī Latvijas sabiedrībā zināmi cilvēki – operdziedātāja Inese Galante, Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis Jānis Stradiņš un citi.

""Latvijas karogs” ir unikāls ilgtermiņa projekts, kura ietvaros līdz Latvijas simtgades sagaidīšanai 2018. gadā, iecerēts valstij simboliskās, labi pārredzamās un nozīmīgās vietās Rīgā un Latvijas novadu reģionu centros, izvietot monumentālus Latvijas karogus. Projekta realizācijā galvenokārt tiek iesaistīta sabiedrība, kā arī eksperti, atbildīgās valsts un pašvaldību institūcijas, aicinot atlasīt labākās un piemērotākās vietas karogu izvietošanai gan Rīgā, gan Latvijas reģionos," tā Gailīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!