Foto: Radio Marija Latvija
Otrdien, 8. decembrī, Latvijā FM radioviļņos sāks raidīt jauna, kristīga radiostacija "Radio Marija Latvija".

Lai uzsāktu raidīšanu, "Radio Marija Latvija" pārpircis trīs Latvijas radiostacijas, kuras iepriekš Latvijā retranslēja Krievijas radiostacijas.

Izpaltītajā paziņojumā radiostacijas pārstāvji neprecīzē notikušā darījuma summu.

Līdzekļi studijas izveidei un citiem ar radio darbības sākšanu nepieciešamiem finanšu resursiem saziedoti pateicoties kopienai "Radio Maria World Family". Naudu ziedojuši gan Eiropas, gan arī Āfrikas katoļticīgie.

"Radiostacijas klausītājiem tiek sniegta iespēja gūt skaistas pārdomas, klausoties raidījumus par dažādām aktuālām tēmām, radio ēterā vienoties Baznīcas lūgšanās, padziļināt Svēto Rakstu zināšanas, kā arī nostiprināt kristīgo identitāti," sacījis "Radio Marija Latvija" prezidents Mareks Gruškevics.

"Radio Marija Latvija", kā skaidro radiostacijas pārstāvji, savā misijā ir pilnīgi atkarīgs no brīvprātīgo kalpojuma. Tāpat, kā sola jaunais radio kanāls, radiostacijā nebūs apmaksātu reklāmu: "tas ir nekomerciāls radio kanāls, kas pastāv tikai pateicoties brīvprātīgiem ziedojumiem no saviem klausītājiem."

"Radio Marija Latvija" programmas veidošanā tiek aicināti tā klausītāji. Brīvprātīgie kļūst par raidījumu autoriem, vadītājiem, ētera balsīm. "Tas ir "Radio Marija" darbības princips visā Pasaulē. Mēs neplānojam piesaistīt pastāvīgus raidījumu vadītājus un producentus, jo tad klausītājiem pazudīs tā sajūta, ka viņi paši ir šī radio satura noteicēji. Šī radio uzdevums nav kaut ko vienpusēji sludināt, bet gan dod iespēju ikvienam dalīties ar savām kristīgajām pārdomām, sajūtām un atklāsmēm," skaidro Mareks Gruškevics.

"Radio Marija Latvija" vadīšana ir uzticēta 25 gadus jaunajam priesterim Pēterim Skudram: "Ne vienmēr cilvēkiem ir iespēja apmeklēt baznīcas dievkalpojumus, rast atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem vai vienkārši būt kopā ar citiem. "Radio Marija Latvija" ir viena no Baznīcas atbildēm, kas ļauj cilvēkiem labāk iepazīt un izprast Dievu, Baznīcu un ticību," radio misiju skaidro Pēteris Skudra.

Rīgas arhidiecēzes arhibīskaps - metropolīts Zbigņevs Stankevičs izsaka cerību, ka "Radio Marija Latvija" kļūs par nozīmīgu Dieva mīlestības, žēlsirdības un patiesības ruporu Latvijas publiskajā telpā.

"Mūsdienu sabiedrībā masu medijiem ir nozīmīga loma cilvēku apziņas veidošanā. Caur tiem cilvēku prātus var piepildīt vai nu ar patiesību vai ar meliem," uzskata Zbigņevs Stankevičs.

Īpašu uzmanību "Radio Marija" veltīšot tiem, kuri cieš un cīnās ar slimībām gan dvēselē, gan miesā. ""Radio Marija" cenšas būt kopā ar vientuļajiem, nabadzīgajiem, vecāka gada gājuma cilvēkiem un ieslodzītajiem. Respektējot sirdsapziņas brīvību, "Radio Marija" cenšas sniegt liecību par Dieva mīlestību un nes cerību uz mūžīgo dzīvi," minēts jaunā medija aprakstā.

"Lursoft" datu bāzē atrodamā informācija liecina, ka
"Radio Marija Latvija" biedrību un nodibinājumu reģistrā pievienota 2013. gada vasarā.

Kā darbības mērķi biedrība minējusi: "Radio translēšana un grāmatu un preses izdošana;Kulturāla, reliģiska un ētiska rakstura informācijas izplatīšana caur Biedrības izdotiem vai no trešajām personām iepirktajiem drukātiem materiāliem un radio raidījumiem, īpaši pievēršoties informācijas un ziņu programmām par kultūras, ekonomikas, reliģiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem Latvijas valstī un pasaulē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!