Foto: AFP/Scanpix

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags aizlūdz Dievu par Francijas tautu, savukārt Romas katoļu baznīcas Latvijā arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankevičs izsaka līdzjūtību šīs valsts iedzīvotājiem, kuru piektdien satricināja terora akts, kura laikā dzīvību zaudēja vismaz 120 cilvēki.

Lūgšanā, ar kuru Vanags dalījies savā kontā sociālajā tīklā "Facebook", viņš saka: "žēlsirdīgais Tēvs, mūsu sirdis ir bēdu pilnas par Francijas tautu. Mēs lūdzam Tevi, esi ar viņiem, sniedzot mierinājumu un drosmi kas nāk caur tavu Dēlu, Jēzu. Dod mierinājumu un spēku ģimenēm, kas apraud savus mīļotos. Rūpējies par ievainotajiem un nes dziedināšanu viņu miesai un garam. Svētī un sargā policistus, karavīrus un brīvprātīgos, kas šajā nelaimes brīdī palīdz ievainotajiem un sargā citus - palīdzi viņiem to veikt cik labi vien iespējams. Apgaismo valstu vadītājus, lai tie zina, ko tie dara. Savaldi un tiesā taisnīgi tos, kas nodara postu un sēj teroru, lai miera bērni var dzīvot mierā. Kunga Jēzus vārdā".

Savukārt Stankevičs, kurš pats šobrīd neatrodas Latvijā, izsaka līdzjūtību francūžiem.

"Notikušais rosina uz pārdomām, ka bēgļu politikas jautājumos nedrīkst pieņemt pārsteidzīgus lēmumus, jo terora aktu izpildītāji it kā esot bijuši vietējie," portālam "Delfi" atzīmē Stankevičs.

Jau vēstīts, ka apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 120 cilvēki, bet vēl vairāk nekā 200 guvuši ievainojumus.

Šo nopietnāko uzbrukumu kopš Otrā pasaules kara beigām Francijā ir sarīkojis islāmistu grupējums "Islāma valsts" (IS), sestdien paziņoja Francijasprezidents Fransuā Olands, solot dot prettriecienu teroristiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!