Foto: LETA
Rīgas centrā vairākus uzbrukumu piedzīvojusi izstāde "Maidana cilvēki" 23.oktobrī tiks atklāta Jelgavā; pašvaldība šobrīd nekādus papildus drošības pasākumus neplāno, pastāstīja Jelgavas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Šurma.

Viņa teica, ka par drošības pasākumiem ir atbildīgi izstādes rīkotāji. Papildus ierastajai drošības un kārtības uzraudzībai pilsētā, pašvaldība īpašu rīcību izstādes dēļ šobrīd neplāno, pašvaldība rēķinās, ka sabiedrība ir saliedētāka un būs toleranta.

Rīkotāji informē, ka izstādes atklāšanā piedalīsies Ukrainas vēstnieks Latvijā un Jelgavas domes vadība.

Izstāde būs apskatāma dažas dienas - līdz 25. oktobrim Hercoga Jēkaba laukumā. Izstāde tiek organizēta sadarbībā ar fonda "Ukrainas dvēsele" kuratoriem un Ukrainas atbalsta biedrību Jelgavā.

Izstādē varēs apskatīt 100 autora Sergeja Meļņikova fotogrāfijas, atgādinot par protesta akcijām, kas norisinājās 2013. gada nogalē un 2014.gada sākumā Kijevas galvenajā laukumā, pulcējot vairākus tūkstošus ukraiņu vienotās demonstrācijās pret tā brīža pieņemtajiem valdības lēmumiem.

Tikmēr "Facebook" kustības "Dieva suņi" un "Tēvijas sargi" izplatījuši aicinājumi pieteikties brīvprātīgajiem pieskatīt izstādi, lai "otreiz nepieļautu kaunu Latvijai, jo Rīgā ar vairākiem uzbrukumiem izstāde tika nopostīta gaišā dienas laikā".

Vēstīts, ka iepriekš izstāde tika izpostīta. Likumsargi uzsāka kriminālprocesu par huligānismu un paziņoja izstādes organizatoram.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs apturēja pašvaldības izsniegto atļauju rīkot izstādi "Maidana cilvēki", paužot, ka organizatori neievēro likuma prasības, tostarp nenodrošinot pasākuma apsardzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!