Foto: DELFI Aculiecinieks
Latvijas Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs aicina atbalstīt sākto ziedojumu kampaņu, kuras mērķis ir piesaistīt līdzekļus Latvijas zemessargu papildaprīkojuma - nakts redzamības aprīkojuma, lauka ķirurģisko instrumentu komplektu un kompasu-busoļu - iegādei.

"Stāvot sardzē par savu tēvzemi, zemessargi stiprina valsts drošību un neatkarību. Palīdzēsim uzlabot zemessardzes ekipējumu, lai viņi kvalitatīvāk un drošāk varētu veikt savu misiju," aicina Stankevičs.

Par līdzekļiem, kurus iecerēts saziedot Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) organizētajā kampaņā, Zemessardzei tiks iegādātas nakts redzamības ierīces, kas esot vitāli nepieciešamas pienākumu pildīšanai nakts laikā, īpaši pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā.

Rīgas Tehniskās universitātes Aizsardzības un militāro tehnoloģiju centra vadītājs Juris Ķiploks skaidroja, ka būtu nepieciešami vismaz 36 šādi nakts tēmekļi un četras kameras, kas darbojas pēc termovīzijas principa, viena izlūkvada vajadzību nodrošināšanai. Tam būtu vajadzīgi vismaz 130 000 eiro.

Kampaņā var piedalīties, zvanot pa tālruni 9000 6886, tādējādi ziedojot 1,42 eiro. Ziedot iedzīvotāji aicināti arī, izmantojot portālu "zemessargam.lv", kurā ir iespējams arī "uzdāvināt" zemessargiem kādu no nepieciešamās tehnikas redzamībai tumsā. Kampaņa sākas šodien un noslēgsies 18.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!