Foto: Publicitātes foto
Pilnsabiedrība "SBRE" ir pilnā apmērā atsākusi valsts AS "Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca" A korpusa pirmās kārtas būvniecību, informē "SBRE" sabiedrisko attiecību pārstāve Ilga Sokolova.

Virszemes konstrukciju būvniecība jau ir pabeigta, tāpēc šomēnes uzsākta ārsienu paneļu un fasādes montāža.

Stradiņa slimnīcas jaunbūvēs – 1., 2. un 6. blokā – pašlaik tiek uzstādīti ārsienu paneļi, bet pēc tam tiks veikta stikla fasādes montāža. Tāpat tiek veikta slimnīcas trīs blokus savienojošā ātrija tiltu un pārseguma nesošo konstrukciju montāža un betonēšana.

"SBRE" projektu vadītājs Valdis Koks norādīja, ka saskaņotais būvdarbu grafiks nozīmēs arī diezgan saspringtu darba procesu, tāpēc nepārtraukti tiek palielināts darbinieku skaits. "Šobrīd būvlaukumā strādā vairāk nekā 160 darbinieku, no kuriem 30 ir inženiertehniskais personāls. Darbinieku skaitu plānojam palielināt līdz 400 strādājošajiem, atkarībā no tehnoloģiskā procesa. Tiek nodrošinātas papildus kvalitātes pārbaudes un darba drošības kontrole," viņš minēja.

Jau vēstīts, ka 7. jūlijā pēc visu defektu novēršanas un Rīgas pilsētas būvvaldes ekspertu vizītes būvlaukumā "SBRE" saņēma atļauju atsākt būvdarbus pilnā apmērā.

Stradiņa slimnīcas jauno korpusu būvē apvienība "SBRE", ko veido būvkompānija "Skonto būve" un "Re&Re". Celtniecība sākta 2013. gada 15. jūnijā, un darbus bija plānots pabeigt līdz 2015. gada beigām, izbūvējot jaunas telpas 30,4 tūkstošu kvadrātmetru platībā.

Plānots, ka jaunajā korpusā atradīsies ambulatoro pakalpojumu centrs, diagnostiskās radioloģijas institūts, endoskopiju centrs, četras vispārējās aprūpes nodaļas ar 160 gultām, kur ārstēsies ausu, kakla, degunu slimību, uroloģijas, gastroenteroloģijas, endokrinoloģijas, nieru slimību, reimatoloģijas, aroda un radiācijas medicīnas pacienti u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!