Foto: F64
Bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentu izpētes komisijā atkal darbosies iepriekš no tās izslēgtie zinātnieki Kristīne Jarinovska, Solveiga Krūmiņa-Koņkova, kā arī Bonifācijs Daukšts, otrdien lēma valdība.

Valdības atbalstītais rīkojuma projekts paredz, ka komisijas priekšsēdētāja vietniece juridiskās zinātnes jautājumos būs Konstitucionālo tiesību institūta valdes priekšsēdētāja, tiesību zinātņu doktore Jarinovska, bet Latvijas Padomju Sociālistiskās Republikas Valsts Drošības komitejas pret tautu vērsto totalitāro noziegumu dokumentu digitalizācijas krātuves padomes loceklis, vēstures maģistrs Daukšts un Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētniece, filozofijas doktore Krūmiņa-Koņkova būs komisijas locekļi.

"Čekas maisu" komisijas sastāvs papildināts, lai nodrošinātu sekmīgu un nepārtrauktu komisijas darbu, kā arī saskaņā ar Latvijas Universitātes priekšlikumu.

Jau vēstīts, ka iepriekš "čekas maisu" komisiju solīja pamest vairāki tās locekļi, ņemot vērā valdības lēmumu izslēgt no komisijas Jarinovsku.

Tāpat ziņots, ka pēc dažādiem konfliktiem valdība nolēma mainīt LPSR Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentu izpētes komisijas padotību, no Tieslietu ministrijas nododot to Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM).

Komisijas darbību IZM pārraudzībā nodrošina Latvijas Universitāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!