Foto: LETA

Visiem projektiem, kas skar dabu, svarīgi būt caurspīdīgiem, lai tiem būtu kontrole no sabiedrības puses, lai var redzēt, kas tajos notiek, un lai tiek vērtētas ilgtermiņa sekas, atsaucoties uz Romas pāvesta Franciska encikliku, kas veltīta ekoloģijas problēmām, klātesošajiem Aglonas bazilikā sacīja Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Viņš norādīja, ka ekoloģijas un dabas piesārņošanas jautājumi ir ļoti cieši saistīti ar cilvēka sirds stāvokli, jo no sirds iziet zaimi un alkatība.

Arhibīskaps, atgādinot Romas pāvesta Franciska encikliku, pauda, ka mēs esam līdzatbildīgi "par mūsu dārgo zemīti, par mūsu Latviju".

"Gan piesārņojums, gan bezatbildīgs resursu patēriņš ir saistīts ar grēku un egoismu cilvēka sirdī. Visi projekti, kas skar dabu, - vai tie ir kompāniju, valsts vai privātpersonu - ir svarīgi, lai tie būtu caurspīdīgi, lai būtu kontrole no sabiedrības puses, lai redz, kas tur notiek, lai tiek vērtētas ilgtermiņa sekas," sacīja Stankevičs.

Viņš atgādināja, ka Latvija ir zaļa zeme un Latgali sauc par zilo ezeru zemi, bet ir svarīgi, "lai mēs to nepazaudējam un neatdodam par sviestmaizi svešiniekiem, kuri bezatbildīgi ar to izrīkosies".

"Latvija ir mums, un mēs esam atbildīgi par to, kādā stāvokli tā tiks nodota tālākajām paaudzēm," uzsvēra metropolīts.

Stankevičs pauda atziņu, ka aizvadītie pāris gadsimti skaidri parādīja, ka ir vajadzīga ekoloģiskā atgriešanās.

"Tas nenozīmē tikai to, ka mēs skatāmies apkārt, lai nenotiek piesārņojumi, bet arī uz to, kas notiek mūsu sirdī. Tas nav iespējams bez Dieva spēka, bez atsaukšanās uz Jēzus Kristus krusta upuri un viņa augšāmcelšanos un svētā gara nosūtīšanu," pārliecināts metropolīts.

Kā ziņots, piektdien un 15. augustā Aglonas bazilikā norisināsies Aglonas svētku pasākumi, informēja Aglonas novada pašvaldībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!