Foto: Publicitātes attēls

Neuzņemot Āfrikas bēgļus, Latvija uzvestos, kā restorāna apmeklētājs, kurš negrib maksāt rēķinu, intervijā aģentūrai BNS sacīja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Viņa pauda, ka, neuzņemot bēgļus, Latvija uzvestos nesolidāri.

"Iedomāsimies situāciju, ka kompānija atpūšas restorānā, bet brīdī, kad atnes rēķinu, viens tās dalībnieks paziņo, ka nemaksās. Tas nav solīdi! Latvija ietilpst valstu blokā, no kura saņem dažādus labumus, piemēram, līdzekļus dažādu programmu īstenošanai. Arī bēgļu jautājums ir jārisina visiem, tostarp Latvijai," sacīja Šteinbuka.

EK pārstāvniecības vadītāja nevēlējās komentēt, ar kādām sekām Latvijai būtu jārēķinās, ja tā atteiktos uzņemt Āfrikas bēgļus, paužot cerību, ka šis jautājums tiks atrisināt pozitīvi.

Saskaņā ar ES tieslietu un iekšlietu ministru lēmumu, ES dalībvalstis uzņems 54 760 bēgļus. Latvija sanāksmē palikusi pie savas pozīcijas, norādot uz gatavību brīvprātīgā kārtā uzņemt 250 bēgļus. Paredzēts, ka Eiropas migrācijas programmas ietvaros Latvija uzņems 50 bēgļus, bet mītnes vietas programmā no Itālijas un Grieķijas - 200 bēgļus. Par katru no bēgļiem Latvija saņems sešus tūkstošus eiro Patvēruma meklētāju fondā, palīdzot bēgļiem apgūt latviešu valodu un īstenojot integrācijas politiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!