Foto: LETA

Partijas "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa asi kritizē tieslietu ministra Dzintara Rasnača (NA) rīcību saistībā ar Liepājas pedofilu gadījumu.

"Es redzēju pilnīgu nulli iniciatīvas no tieslietu ministra, kurš ļoti negribīgi atnāca [uz Saeimas komisijas sēdi]," otrdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica Āboltiņa.

Pēc viņas teiktā, šis ir jautājums, kurā nepieciešama aktīva politiska rīcība no tieslietu ministra, kurš ir augstākā amatpersona nozarē, kuram ir tiesības runāt ar tiesu priekšsēdētājiem.

Āboltiņa minēja, ka Liepājas gadījumā problēmas ir gan sodu politikas, gan sodu piemērošanas kļūdu dēļ. "Tās ir sistēmiskas problēmas, kuras ir jāvar vadīt politiķiem," norādīja Āboltiņa, uzsverot, ka no Rasnača tiek gaidīta konkrēta rīcība, jo ierēdņu līmenī esot pietiekami daudz priekšlikumu.

Jau vēstīts, ka Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors iesniedzis apelācijas protestu par Liepājas tiesas spriedumu, ar kuru tēvs un dēls atzīti par vainīgiem netiklu darbību izdarīšanā ar piecus gadus vecu meiteni un sodīti ar attiecīgi 240 un 200 stundām piespiedu darba.

Liepājas tiesa 13. jūlijā  divus liepājniekus atzinusi par vainīgiem netiklu darbību izdarīšanā ar mazgadīgo pret viņas gribu. Apsūdzētie ir 48 gadus vecais Jevgeņijs Smirečanskis un viņa 22 gadus vecais dēls Oļegs Smirečanskis. Tiesa Jevgeņiju Smirečanski sodījusi ar 240 stundām piespiedu darba un viena gada probācijas uzraudzību, bet Oļegs Smirečanskis sodīts ar 200 stundām piespiedu darba un probācijas uzraudzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!