Foto: F64
Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Maizītis, atbildot uz jautājumu par iespējamiem riskiem saistībā ar Krievijas informācijas aģentūras "Rossiya Segodnya" vēlmi reģistrēt filiāli Latvijā, aicināja sabiedrību nepakļauties nekāda veida propogandai, domājot katram ar savu galvu.

"Attiecībā uz medijiem es aicinātu visus, kas par to diskutē - kas ir propaganda, kādus instrumentus izmanto žurnālisti gan privātu mediju, gan valsts apmaksātu, kā arī citu valstu žurnālisti - katram domāt ar savu galvu un vērtēt pēc tā, kāds ir mūsu pašu viedoklis. Tāpat neļauties nekāda veida propagandām un vienmēr domāt par savu valsti ar savu galvu," sacīja Maizītis.

Taujāts, vai viņš nesaskata riskus "Rossiya Segodnya" vēlmē reģistrēt filiāli Latvijā, Maizītis atbildēja lakoniski: "Riskis ir tad, ja nedomā, bet ja domā, tad risku nav".

TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka Krievijas informācijas aģentūra "Rossiya Segodnya" vēlas reģistrēt filiāli Latvijā.

Raidījums ziņoja, ka pilnvaru rīkoties Latvijā Krievijas valstij piederošās informatīvās aģentūras "Rossiya Segodnya" vārdā parakstījis par Krievijas propagandas ministru dēvētais žurnālists un šīs aģentūras ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs. Kopš pagājušā gada marta Kiseļovs iekļauts Latvijas un Eiropas melnajā sarakstā un viņam liegta ceļošana uz rietumvalstīm, atgādina televīzija.

Uzņēmumu reģistrs sola līdz augusta beigām pētīt likumus un atzinumus no drošības iestādēm, lai izlemtu – ļaut vai neļaut Latvijā darboties Krievijas varas finansētajai informatīvajai aģentūrai.

Pēc "Nekā personīga" vēstītā, bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers un jaunievēlētais prezidents Raimonds Vējonis domā, ka šoreiz būtu jārīkojas izlēmīgi - ir jāatrod veidi, kā neļaut Latvijā sākt darboties medijam, kas var apdraudēt valsts stabilitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!