Foto: Privātais arhīvs / Reuters/Scanpix / APF/Scanpix / F64
Tukuma Raiņa ģimnāzijas skolotājs Valdis Zuters ceļ skolotāja amata prestižu, tikmēr Latvijas basketbolistes pēc izcīnītās uzvaras saglabā cerības turpināt dalību 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, par Ņemcova slepkavību aizdomās turētais Dadajevs nozieguma brīdī, pretēji iepriekš ziņotajam, joprojām bijis aktīvs virsnieks iekšlietu karaspēka pulkā, tikmēr aizvadītajā nedēļas nogalē Stokhlomā valdīja īsts svētku noskaņojums - princis Karls Filips apņēmis sievu. Portāls "Delfi" piedāvā pirmdienas aktuālākos notikumus Latvijā un pasaulē.

Foto: Privātais arhīvs
Sacer rīmes par fizikas tematiem, ieskaišu uzdevumos iekļauj multiplikācijas filmu varoņus un pusaudžus uzjautrinošas situācijas, dalās ar eksperimentu video sociālajos tīklos, ar jokiem motivē jauniešus pildīt mājasdarbus un ar visu sirdi cenšas radīt vidusskolēnos interesi par fiziku – tāds ir projekta "
Iespējamā misija
" Tukuma Raiņa ģimnāzijas skolotājs Valdis Zuters.

Lasīt vairāk

Par
Krievijas
opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavību aizdomās turētais čečens Zaurs Dadajevs nozieguma brīdī, pretēji iepriekš ziņotajam, joprojām bijis aktīvs virsnieks iekšlietu karaspēka pulkā "Severnij", ziņo laikraksts "Kommersant".

Lasīt vairāk

Foto: F64
Latvijas basketbolistes pēc svētdien izcīnītās uzvaras saglabāja cerības turpināt dalību 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet līdzjutēji pēc mača pateicās spēlētājām un treneriem par sagādātajām emocijām.

Lasīt vairāk

Aizvadītajā nedēļas nogalē Zviedrijas galvaspilsētā Stokhlomā valdīja īsts svētku noskaņojums - princis Karls Filips apņēma par sievu bijušo modeli Sofiju Helkvistu.

Lasīt vairāk

Foto: PantherMedia/Scanpix
Rīgā sākusies "
Eiropraida
" nedēļa, kuras laikā norisināsies desmitiem dažādu pasākumu. Tradicionāli orientētās ģimenēs vecākiem var rasties gana daudz jautājumu, kā saviem bērniem skaidrot pasākumu norisi un tajā notiekošo.

Lasīt vairāk

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijā reģistrētais otrs lielākais buru kuģis pasaulē "Kruzenšterns" ("Крузенштерн") pagājušajā ceturtdienā, 11. jūnijā, Reikjavīkā ieskrējis divos Islandes krasta apsardzes kuģos, tos sabojājot, raksta Islandes portāls "Grapevine".

Lasīt vairāk

Foto: F64
2010. gada 15. jūnijā mira grupas "Līvi" basģitārists un vokālists
Jānis Grodums
. Pieminot viņa nāves piekto gadadienu, "Delfi Kultūra" piedāvā piecu dziesmu izlasi, kurā izskan Groduma balss.

Lasīt vairāk

Ēģiptes varas iestādes paziņojušas, ka jau 6.augustā tiks noslēgti vērienīgie Suecas kanāla paplašināšanas darbi, ziņo aģentūra AFP.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (
NBA
) finālā trešo uzvaru izcīnīja Goldensteistas "
Warriors
" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 104:91 uzvarēja Klīvlendas "
Cavaliers
", sērijā līdz četrām uzvarām panākot uzvaru 3-2.

Lasīt vairāk

Foto: Privātais arhīvs
Andra Dambja vadītā "OSC" komanda kopā ar piesaistīto amerikāņu pilotu Rīsu Millenu centīgi gatavojas gaidāmajām Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībām, kurās startēs ar iespaidīgo megavata "
eO
PP03" elektrisko automašīnu.

Lasīt vairāk

Ķēvei Mairai, kuru
naktī no 21. uz 22. maiju Rugāju novadā notrieca automašīna
, svētdien, 14. jūnijā, ķirurgi no kaimiņvalsts amputēja "pēdu", līdz ar to noņemot arī iekaisuma perēkli, kas nopietni apdraudēja ķēvītes dzīvību. Mairai arī tika uzlikta pagaidu protēze. Sazinājāmies ar dzīvnieku aizsardzības biedrības "Ķepu-ķepā" aktīvisti Ivetu Bideri, lai uzzinātu, kā ķēvīte pašlaik jūtas.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Latvijas pļavas un piemājas dārzi vasarā ir bagāti ar dažādiem augiem, kuriem piemīt ārstnieciskas īpašības. Uzturā lietojot šo augu tējas, var uzlabot veselību. Galvenais ir zināt, kam katrs augs var būt noderīgs un kā šīs tējas pagatavot.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!