Foto: DELFI Aculiecinieks

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja ceturtdien akceptēja Medību koordinācijas komisijas sastāvu, lai ierobežotu mežacūku populāciju pilsētvidē.

Komisijas priekšsēdētājs būs Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR), bet komisijas locekļi - Valsts meža dienesta Rīgas reģionālās virsmežniecības inženieris Raimonds Fridvalds, Lauku atbalsta dienesta Lielrīgas reģionālās lauksaimniecības pārvaldes Kontroles un uzraudzības daļas vecākais inspektors Mārtiņš Upmanis, biedrības "Latvijas mednieku asociācija" valdes priekšsēdētājs Haralds Barviks, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes pārstāvis Jānis Šolks, kā arī Latvijas Meža īpašnieku biedrības pārstāvis Juris Buškevics.

Minētās institūcijas pašas deleģējušas pārstāvjus darbam komisijā.

Medību koordinācijas komisijas sekretāra pienākumus veiks Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes priekšnieka norīkots Vides pārvaldes darbinieks.

Komisijas sastāvs vēl būs jāapstiprina Rīgas domei.

Jau ziņots, ka šā gada 16.aprīlī Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā tika skatīts jautājums par mežacūku populācijas ierobežošanu Rīgā un lemts par Medību koordinācijas komisijas izveidošanu.

Domē iepriekš notika arī ekspertu diskusija par iespējamiem populācijas ierobežošanas risinājumiem, kurā nolēma komisiju izveidot līdz jūnija beigām. Par tālākām darbībām mežacūku populācijas ierobežošanai lems izveidotā komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!