Foto: F64
Daugavā agri no rīta ir aizturēti trīs maluzvejnieki ar lomu, par ko vīriešiem draud prāvs naudas sods, pastāstīja Valsts vides dienesta pārstāvis Gints Zemitāns.

Vides inspektori saņēmuši informāciju par Daugavā pie Dzelmēm izvietotiem tīkliem, tāpēc izveidots slēpnis. Uz rīta pusi, pirms plkst.5, aizturēti trīs vīrieši. Visi trīs bijuši no Rīgas un iepriekš nav sodīti par maluzvejniecību.

Vīrieši maluzvejniecībā izmantojuši 60 metrus garu tīklu un divas naktsšņores, kur vienā bijuši 20 āķi, bet otrā - 40 āķi. Lomā bijuši divi sami, divi zandarti un vēl trīs kilogrami citu zivju. Zivis bijušas beigtas, tāpēc tās atdotas maluzvejniekiem.

Par neatļautu zveju vīriešiem noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli un viņiem draud diezgan prāvs naudas sods - par maluzvejniecību sods būs no 280 līdz 700 eiro katram. Tāpat vēl tiks aprēķināts naudas sods par zivju resursiem radītajiem zaudējumiem - par vienu samu Daugavā sods ir 429 eiro, par zandartu - 108 eiro, bet par citām zivīm - seši eiro par kilogramu. Šī naudas summa gan tiks dalīta uz visiem trim pārkāpējiem, skatoties, kuram piederējis konkrētais zvejas rīks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!