Foto: PantherMedia/Scanpix
Ar balsu vairākumu Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien konceptuāli atbalstīja likumprojektu par izdienas pensijām trim skolotāju grupām, novēroja aģentūra BNS.

Par izdienas pensiju ieviešanu speciālās izglītības, sporta un pirmsskolas pedagogiem bija pieci deputāti no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un opozīcijā esošās partijas "Saskaņa". Pret balsoja divi "Vienotības" pārstāvji, savukārt divi parlamentārieši - Mārtiņš Šics no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un Einārs Cilinskis no Nacionālās apvienības (NA) - balsojumā atturējās.

Likumprojektu sagatavojusi ZZS.

Iepriekš atbalstu izdienas pensiju ieviešanai trim pedagogu grupām konceptuāli atbalstīja arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija. Bet Saeimas Sociālās un darba lietu komisija nolēma pieprasīt oficiālus atzinumus par likumprojektu no Finanšu ministrijas, Labklājības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas.

Projekts paredz, ka uz izdienas pensiju varēs pretendēt no 60 gadu vecuma ar 30 gadu darba stāžu. Aprēķini par provizorisko skaitu, kas varētu pieteikties uz izdienas pensijām, liecina, ka 2016.gadā tam būtu nepieciešami 435 tūkstoši, bet nākamajos gados - ap pusmiljonu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!