Foto: DELFI
Arvien asākas izvēršas kaislības ap Stūra mājā izstādīto mākslas instalāciju - Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam līdzīgo lelli, bet dzīvojamo māju apsaimniekotājs "Hausmaster" uzskata, ka pašlaik attiecībā uz parādnieku kaimiņiem un apsaimniekotājiem izveidojusies negodīga situācija - parādnieka dzīvoklis tiek pārdots izsolē, bet jaunajam īpašniekam par iepriekšējiem parādiem nav daļas. Savukārt Zviedrijas kredītiestāžu uzraugs sodījis divas no lielākajām valsts bankām - "Nordea Bank" un "Svenska Handelsbanken" par pretlikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanas noteikumu pārkāpšanu. Rīgā, uz Mūkusalas apļa, notikusi smaga avārija, kurā cietuši trīs cilvēki un uz laiku bloķēta satiksme - "Volvo" markas automašīna ietriekusies stabā. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu otrdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: DELFI
Ārlietu ministrijā (ĀM) ir saņemta nota no
Krievijas
vēstniecības saistībā ar Stūra mājā izstādīto mākslas instalāciju - Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam līdzīgo lelli.

Lasīt vairāk

Foto: PantherMedia/Scanpix
Pašlaik attiecībā uz parādnieku kaimiņiem un apsaimniekotājiem izveidojusies negodīga situācija - parādnieka dzīvoklis tiek pārdots izsolē, bet jaunajam īpašniekam par iepriekšējiem parādiem nav daļas, intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" skaidro dzīvojamo māju apsaimniekotāja "Hausmaster" valdes locekle Līga Briķena.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Zviedrijas kredītiestāžu uzraugs sodījis divas no lielākajām valsts bankām - "
Nordea
Bank" un "Svenska Handelsbanken" par pretlikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanas noteikumu pārkāpšanu, vēsta "Bloomberg".

Lasīt vairāk

Otrdien Rīgā, uz Mūkusalas apļa, notikusi avārija ar trīs cietušajiem, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Lasīt vairāk

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Aukstā kara laikā NATO pretspēks bija Padomju Savienība ar tā saucamā Varšavas pakta valstīm. NATO pastāv joprojām, bet pēc PSRS sabrukuma Krievijai politisko un militāro ietekmi bija jābūvē no jauna. Portāls "Delfi" piedāvā apskatīt, kādi ir tās draugi šodien.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Zāļu valsts aģentūras (ZVA) direktore Inguna Adoviča sodīta ar algas samazināšanu par 10% četru mēnešu garumā, pavēstīja Veselības ministrijā (VM).

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Saeimas Juridiskā komisija otrdien atbalstīja Ivara Bičkoviča kandidatūru Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāja amatam, aģentūra BNS uzzināja Saeimā.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Pirms šonedēļ gaidāmā Austrumu partnerības samita otrdien, 19.maijā, Rīgā notiks Pirmā Austrumu partnerības mediju konference, tādēļ galvaspilsētā gaidāmi satiksmes ierobežojumi.

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Ukrainas
austrumos karojošie
Krievijas
karavīri mēģinājuši nogalināt savus armijas biedrus - Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) specvienības karavīrus -, kad sapratuši, ka tie nonākuši Ukrainas armijas gūstā, paziņoja Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins.

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
32
Dānijas
iedzīvotāji laikā, kad paši Sīrijā karojuši džihādistu rindās, Dānijas bezdarbnieka pabalstos saņēmuši teju 400 000 kronu, liecina Nodarbinātības ministrijas dokumenti, kas nonākuši "Radio24syv" rīcībā.

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Turīgais krievu uzņēmējs Aleksandrs Perepiļičnijs, kurš, būdams 44 gadus vecs, 2012. gada novembrī pēkšņi saļima pie savas mājas Anglijā, varētu būs noindēts, atsaucoties uz izmeklēšanas datiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Latviešu uzbrucējs
Ronalds Ķēniņš
aizvadītajā sezonā Nacionālās hokeja līgas (
NHL
) komandā Vankūveras "
Canucks
" bija viscentīgākais spēlētājs, uzskata medijs "hockeysfuture.com".

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
19. maijā klausītāju vērtējumam nodots "Prāta vētras" jaunākais veikums – desmit dziesmu albums "7 soļi svaiga gaisa". Jau no pirmās klausīšanās reizes kļūst skaidrs, ka Berlīnē veiktais ieraksts ir spēcīgāks nekā pāris iepriekšējie "Vētras" veikumi.

Lasīt vairāk

Indijas
autoražotājas "
Tata Motors
" pirms septiņiem gadiem ražošanā ieviesa automobili "Nano", kas kļuva par pasaulē vislētāko jauno sērijveida automobili. Kompānija prezentējusi tā jaunāko modernizēto versiju, kas modeļa nosaukumā ieguvusi piebildi "GenX".

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Vācijā dzīvojošas latvietes radīta elektriskās indukcijas moderna dizaina tējkanna "Miito" pūļa finansēšanas vietnē "Kickstarter" pirmajās 38 stundās savākusi prasītos 150 000 eiro, bet pašlaik, kad līdz kampaņas noslēgumam atlikušas 25 dienas, savākts 275 001 eiro, aģentūru LETA informēja "Miito" veidotāja Jasmīna Grase.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
18 gadus vecajam Linardam 21.maijā jākārto centralizētais eksāmens matemātikā, bet uz to viņam nāksies doties ar šuvēm uz sejas. Viņu un jaunāko brāli - 15 gadus veco Nauri - piekāva jauniešu bars. Turklāt abi brāļi piekauti pašā Rīgas centrā un gaišā dienas laikā.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Otrdien, 19. maijā, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā tiks atzīmēta Starptautiskā iekaisīgo zarnu slimību diena. Pasākuma laikā tiks prezentēta latviešu mākslinieku radīto darbu izstāde "Perspektīvas" un buklets, kā dzīvot, ja ir problēmas ar zarnām.

Lasīt vairāk

Foto: no "Dabasdati.lv".
Aizvadītās nedēļas nogalē ar tiešsaistes kameru aprīkotajā lielā dumpja ligzdā Engures ezerā ir izšķīlušies jau trīs mazuļi. Vēl viens ir gaidāms tuvākajā laikā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!