Foto: DELFI

Ārlietu ministrijā (ĀM) ir saņemta nota no Krievijas vēstniecības saistībā ar Stūra mājā izstādīto mākslas instalāciju - Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam līdzīgo lelli.

Ministrijas preses sekretārs Ivars Lasis pavēstīja, ka nota ir saņemta, taču tās saturu neatklāja.

Jau ziņots, ka, reaģējot uz Stūra mājas pagalmā izstādīto instalāciju ar krustā sistu lelli, kas līdzīga Putinam, Krievijas vēstniecība pagājušajā nedēļā nosūtīja notu Latvijas ĀM.

Vēstniecība paziņojumā savā "Facebook" profilā norādīja, ka performance izraisījusi galēju sašutumu un riebumu, piebilstot, ka šāda veida provokatīvas "mākslas" performances valstī, kas prezidē Eiropas Savienības (ES) Padomē, ir nepieņemamas.

Putina lelle ir daļa no Stūra mājā atklātās izstādes "Disidents". Kā norādīja Okupācijas muzeja pārstāvji, tā ir no muzeja neatkarīga mākslinieku rīkota izstāde.

Tikmēr mākslinieks "Some1" skaidrojis, ka mākslas instalācijas "Disidents" pamatideja ir finansiālās jeb materiālās pasaules glorificēšana indivīda ikdienā un krustā sistais tēls ir biznesmenis, kura seja veidota pēc līdzības ar kādu mākslinieka paziņu, 45 gadus vecu biznesmeni no Itālijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!