Foto: LETA

Bijušais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs Augstākajā tiesā (AT) kasācijas kārtībā pārsūdzējis Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru viņam jāmaksā 4168 eiro Ventspils mēram Aivaram Lembergam, pastāstīja Rīgas apgabaltiesas pārstāve Ieva Jankovska.

Sprūdža kasācijas sūdzība Rīgas apgabaltiesā saņemta trešdien, 18.martā, un Rīgas apgabaltiesa to nosūtījusi AT.

Lemberga prasībā pret Sprūdžu par goda un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu, atvainošanos un morālā kaitējuma piedziņu Rīgas apgabaltiesa pēc 18.februārī precizēta sprieduma, nosprieda par labu Lembergam piedzīt 4168 eiro.

Sprūdžs iepriekš pastāstīja, ka pārsūdzēs Rīgas apgabaltiesas spriedumu.

Viņš norādīja - tā kā pirmā instances tiesa pilnībā noraidīja Lemberga prasību pret viņu par goda un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu, atvainošanos un morālā kaitējuma piedziņu, tad, zināmā mērā, Rīgas apgabaltiesas spriedums ir neizprotams un, "protams, tiks pārsūdzēts".

Lembergs prasīja morālā kaitējuma piedziņu 14,2 tūkstošu eiro (10 tūkstošu latu) apmērā.

Prasības pieteikumā prasītājs bija norādījis, ka 2012.gada 16.oktobra LNT raidījumā "900 sekundes" piedalījās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Sprūdžs un Lembergs. Notika diskusija, kuras laikā, sniedzot atbildes uz raidījuma vadītāju uzdotajiem jautājumiem, Sprūdžs izteicās par Lembergu, paužot ziņas un apvainojumus, kas prasītāja ieskatā atzīstamas par nepatiesām, godu un cieņu aizskarošām.

2013.gada 23.septembrī tiesā saņemti Sprūdža rakstveida paskaidrojumi, kuros atbildētājs prasību neatzina un lūdza to noraidīt. Sprūdžs uzskatīja, ka televīzijas raidījumā paudis viedokli par prasītāja kā Ventspils domes priekšsēdētāja rīcību, kas nav pakļaujams patiesības pārbaudei.

Pirmās instances tiesa pārbaudījusi raidījumā "900 sekundes" izskanējušās diskusijas ierakstu un izvērtējusi prasītāja apstrīdētās frāzes, secināja, ka tās nav vērtējamas kā ziņas, bet gan ir vērtējamas kā viedoklis, jo atspoguļo atbildētāja subjektīvu vērtējumu par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!