Foto: F64

Rīgas pašvaldības policijas darbinieki naktī uz trešdienu, 18.martu, Buļļupē atraduši un izņēmuši četrus nemarķētus zvejas tīklus 250 metru garumā, atbrīvojot 1066 vimbas, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijas preses pārstāve Inese Krieviņa.

Tīklos atrasto zivju daudzums pārsteidzis pašus kārtības sargus. Lai ātrāk un saudzīgāk atbrīvotu zivis no tīkliem, uz notikuma vietu tur esošie pašvaldības policijas darbinieki izsauca papildus ekipāžu.

Līdz ar to atbrīvotas un atpakaļ ūdenī atlaistas 1066 tīklos sapinušās vimbas.

Gadījumā, ja zivis netiktu savlaicīgi atrastas un atbrīvotas no tīkliem, zivju resursiem nodarītais zaudējums būtu 93 000 eiro.

Krieviņa norāda, ka šogad pašvaldības policijas darbinieki Rīgas teritorijā esošajās ūdenstilpēs pārbaudījuši 144 makšķerniekus. 15 gadījumos atklāti makšķerēšanas noteikumu pārkāpumi, par kuriem noromēti administratīvā pārkāpuma protokoli.

No ūdenstilpēm šogad kopumā izņemti 145 nelikumīgi makšķerēšanas rīki – ūdas, 42 nelikumīgi zvejas rīki - tīkli un murdi kopējā garumā 1534 metri. Savukārt pieci maluzvejnieki saukti pie administratīvās atbildības par rūpnieciskās zvejas iekšējos ūdeņos noteikumu pārkāpumiem.

Pašvaldības policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri informē pašvaldības policiju par nelikumīgi izvietotiem zvejas rīkiem. Kārtības sargi aicina arī turpmāk par pamanītiem iespējamiem zvejniecības vai makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā ziņot Rīgas Pašvaldības policijai pa tālruņiem 28365842, 67518202 vai rakstot uz e-pasta adresi rpp.ugcan@riga.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!