Foto: F64

Saistībā ar papildu tiesisko apstākļu pārbaudi Uzņēmumu reģistrs (UR) atlicis bijušā "Apvienības pret nacismu" valdes locekļa Jāņa Kuzina jaunās organizācijas dibināšanu līdz aprīlim, informēja UR.

UR 2015.gada 9.martā saņēma pieteikumu un tam pievienotos dokumentus biedrības "Eirāzijas Savienība" ierakstīšanai biedrību un nodibinājumu reģistrā.

Ņemot vērā, ka UR valsts notāram lēmuma pieņemšanai nepieciešama papildu tiesisko apstākļu pārbaude, UR valsts notārs 2015.gada 16.martā pieņēma lēmumu pagarināt biedrības "Eirāzijas Savienība" dokumentu izskatīšanas termiņu uz laiku līdz šā gada 30.aprīlim.

Iepriekš Kuzins pieļāvis, ka UR pagaidām atlicis organizācijas reģistrēšanu tās nosaukuma dēļ. Kuzins atklāja, ka viņš organizāciju gribējis reģistrēt ar nosaukumu "Eirāzijas Savienība". Organizācija aptvertu krietni plašāku tematisko loku, nekā to atsevišķi darīja "antifašisti" vai "antinacisti". Esot plānota arī sadarbība ar kaimiņvalstīm.

Pagaidām reģistrācija atlikta uz mēnesi, tomēr Kuzins plāno šo lēmumu apstrīdēt, jo nevēlas gaidīt, bet darbu jaunajā organizācijā sākt pēc iespējas ātrāk. Viņš pieļauj, ka organizācijas dibināšana atlikta, jo informāciju par to varētu pārbaudīt Drošības policija.

Jau ziņots, Kuzins sācis jaunas "iespaidīgas" organizācijas dibināšanu. Kā vienu no iemesliem jaunas organizācijas dibināšanai Kuzins minēja nesaskaņas viņa iepriekš pārstāvētajā organizācijā. Kuzins pauda, ka jaunajā organizācijā nedarbosies tās personas, ar kurām iepriekš bijuši konflikti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!