Foto: LETA

Uzņēmumu reģistrs (UR) atlicis bijušā "Apvienības pret nacismu" valdes locekļa Jāņa Kuzina jaunās organizācijas dibināšanu, pastāstīja Kuzins.

Viņš pieļauj, ka UR pagaidām atlicis organizācijas reģistrēšanu tās nosaukuma dēļ. Kuzins atklāja, ka viņš organizāciju gribējis reģistrēt ar nosaukumu "Eirāzijas savienība". Organizācija aptvertu krietni plašāku tematisko loku, nekā to atsevišķi darīja "antifašisti" vai "antinacisti". Esot plānota arī sadarbība ar kaimiņvalstīm.

Pagaidām reģistrācija atlikta uz mēnesi, tomēr Kuzins plāno šo lēmumu apstrīdēt, jo nevēlas gaidīt, bet darbu jaunajā organizācijā sākt pēc iespējas ātrāk. Viņš pieļauj, ka organizācijas dibināšana atlikta, jo informāciju par to varētu pārbaudīt Drošības policija.

Kuzins norādīja, ka pirmdien 16.marta pasākumos nav piedalījies, jo "principiāli ignorē ["Latvijas Antifašistiskās komitejas" pārstāvja un kustības "Latvija bez nacisma" koordinatora Josifa] Korena pasākumus".

Jau ziņots, Kuzins uzsācis jaunas "iespaidīgas" organizācijas dibināšanu. Kā vienu no iemesliem jaunas organizācijas dibināšanai Kuzins minēja nesaskaņas viņa iepriekš pārstāvētajā organizācijā. Kuzins pauda, ka jaunajā organizācijā nedarbosies tās personas, ar kurām iepriekš notikuši konflikti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!