Foto: DELFI

Saistībā ar remontdarbiem Doma baznīcā leģionāru piemiņas dievkalpojums šogad notiks Rīgas Svētā Jāņa baznīcā un ir mainīts arī ierastā biedrības "Daugavas Vanagi" ziedu nolikšanas gājiena maršruts, pastāstīja biedrības pārstāvis un Rīgas domes deputāts Jānis Atis Krūmiņš (VL-TB/LNNK).

Biedrība šogad tradicionālajā ziedu nolikšanas gājienā dosies pa maršrutu Skārņu iela-Kaļķu iela-Brīvības bulvāris (Brīvības piemineklis).

Krūmiņš skaidro, ka gājienā piedalīsies vairāk nekā 100 personu. Tas tiek rīkots kritušo leģionāru piemiņai - to leģionāru, kuru apbedījuma vietas nav zināmas. Pēc gājiena biedrības pārstāvji dosies uz Lesteni, lai pieminētu tur apglabātos karavīrus.

Krūmiņš uzsver, ka iecerēts mierīgs gājiens, lai parādītu godu leģionāriem kā neatņemamai Latvijas valsts sastāvdaļai. Gājienā tradicionāli piedalās arī paši leģionāri un kritušo leģionāru tuvinieki.

Dievkalpojums leģionāru piemiņai notiks 16.martā plkst.10 Rīgas Svētā Jāņa baznīcā. "Daugavas Vanagu" rīkotais ziedu nolikšanas gājiens notiks pēc dievkalpojuma - no plkst.11 līdz plkst.13.

16.martā Rīgā notiks visi šajā dienā pieteiktie pasākumi pie Brīvības pieminekļa, lemts Rīgas pilsētas izpilddirektora sapulcē, kurā piedalījās gan pasākumu pieteicēji, gan valsts un pašvaldības drošības iestāžu pārstāvji.

Pasākumus pieteikušas četras organizācijas - "Latvijas Antinacistiskā komiteja", "Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa", "Nacionālo karavīru atbalstam" un Igora Šiškina biedrība "Gustava Celmiņa centrs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!