Foto: F64
Biedrības "Latvijas Antinacistiskā komiteja" 16.martā plānotā pasākuma galvenais vēstījums būs norādīt uz to, cik nepareiza ir "Waffen SS" noziegumu attaisnošana, godinot leģionārus, pastāstīja pasākuma organizators Josifs Korens.

Viņš arī apliecināja, ka pasākumā netiek plānota skaņu pastiprinošu ierīču izmantošana - to biedrība jau iepriekš apgalvoja Rīgas pašvaldības pārstāvjiem.

Plašāk ne pasākuma norisi, ne arī paredzēto dalībnieku skaitu Korens neraksturoja, aicinot 16.martā ierasties un novērot.

Kā ziņots, biedrība savu pasākumu - sapulci/piketu - Rīgas pašvaldībā pieteikusi 16.martā no pulksten 13:00 līdz 14:00 Brīvības pieminekļa laukumā. Kā pasākuma mērķis norādīta sapulce "Waffen SS" upuru piemiņai un par "Waffen SS" noziegumu attaisnošanas bīstamību.

Jau ziņots, ka 16.martā Rīgā notiks visi šajā dienā pieteiktie pasākumi pie Brīvības pieminekļa, lemts Rīgas pilsētas izpilddirektora sapulcē, kurā piedalījās gan pasākumu pieteicēji, gan valsts un pašvaldības drošības iestāžu pārstāvji. Pasākumus pieteikušas četras organizācijas - "Latvijas Antinacistiskā komiteja", "Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa", "Nacionālo karavīru atbalstam" un Igora Šiškina nacionālradikālā biedrība "Gustava Celmiņa centrs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!