Foto: F64
Rīgas dome (RD) saņēmusi ceturto iesniegumu par plānotu pasākumu 16.martā, ko dažādas organizācijas atzīmē kā leģionāru dienu, pastāstīja RD pārstāvis Uģis Vidauskis.

Viņš pavēstīja, ka ceturtais pieteicējs ir nacionālradikālās biedrības "Gustava Celmiņa centrs" vadītājs Igors Šiškins. Vidauskis norādīja, ka Šiškins pieteikumu domē iesniedzis kā privātpersona.

Pikets pieteikts no plkst.11 līdz 13 pie "Laimas" pulksteņa. Šiškins iesniegumā norādījis, ka pikets būs kā leģionāru piemiņas pasākums, izmantojot dažādu valstu karogus, atveidojot "miera jostu". Iesniegumā norādīts, ka piketā piedalīsies aptuveni 20 cilvēki.

Vidauskis pavēstīja, ka RD nosūtījusi vēstuli Drošības policijai (DP) ar lūgumu izvērtēt situāciju saistībā ar 16.marta pasākumiem un sniegt savas rekomendācijas. Tā kā Šiškina iesniegumā norādītā vieta un laiks pārklājas ar jau iepriekš pieteiktiem pasākumiem, dome, ņemot vērā DP ieteikumus un pieaicinot piketu pieteicējus, mēģinās vienoties par visu pasākumu norisi.

Jau vēstīts, ka RD ir saņēmusi trīs iesniegumus par leģionāru dienā plānotajiem pasākumiem. Biedrība "Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa" 16. martā no plkst.11 līdz plkst.13 pieteikusi gājienu maršrutā Doma baznīca - Zirgu iela - Līvu laukums - Kaļķu iela - Brīvības piemineklis. Biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam" no plkst.6 līdz 13 pieteikusi sapulci Brīvības pieminekļa laukumā un piegulošajos parkos. Savukārt biedrība "Latvijas Antinacistiskā komiteja" no plkst.10 līdz 14 plāno piketu Brīvības pieminekļa laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!