Foto: LETA
Šogad nedaudz ātrāk kā pērn lielākajā daļā Rīgas tirgu jau iegādājamas pirmās kļavu sulas, pastāstīja Rīgas tirgu pārstāvji.

Centrāltirgus Mārketinga un komunikāciju daļas vadītājs Ivars Jakovels teica, ka patlaban Centrāltirgū ir pieejamas kļavu sulas. "Ja no rīta sulu tirgotāji par litru kļavu sulas cenu bija noteikuši 1,6 eiro, tad vakarpusē sulas bija jau pieejamas 1,5 eiro," sacīja Jakovels.

Pēc viņa teiktā, atbilstoši Centrāltirgus tirgotāju pašreizējām prognozēm, saglabājoties labai laika prognozei, bērzu sulas būs pieejamas marta vidū.

Āgenskalna tirgus administratore Gunta Asare norādīja, ka patlaban Āgenskalna tirgū tirdzniecībā jau ir pieejamas pirmās kļavu sulas, kas šogad tirgū nopērkamas apmēram nedēļu ātrāk kā pērn.

Pēc viņas teiktā, pusotra litra kļavu sulas pudeles cena tirgū ir 2,5 eiro, kas ir pagājušā gada līmenī. Šobrīd kļavu sulu sortiments vēl ir mazs, taču turpmākajās nedēļās piedāvājums varētu palielināties.

Arī Vidzemes tirgus pārstāvji norādīja, ka tirgū kļavu sulas ir pieejamas, sākot no šīs nedēļas, kas ir pāris nedēļas agrāk kā pērn.

Vidzemes tirgū arī atzīmēja, ka pusotra litra kļavu sulas pudele šobrīd tirgū maksā trīs eiro, kas ir mazāk nekā pērn.

Sulu pazinējs, bērzu sulu pārstrādes uzņēmuma "Sula" īpašnieks Linards Liberts pastāstīja, ka nesen ir sākusies kļavu sulu sezona. Šogad kļavu sulu iespējams ievākt līdzīgā laikā kā pērn.

Viņš piebilda, ka šogad Latvijā kļavu sulas varētu būt pieejamas vēl kādu nedēļu divas un pēc tam varētu parādīties bērzu sulas.

Pērn pirmās kļavu sulas tirdzniecībā parādījās marta sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!