Foto: Kadrs no video

Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija pirmdien uzklausa vairākus bijušos ekonomikas ministrus un Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārus.


Par EM realizēto valsts politiku būvniecības jomā pirms un pēc Zolitūdes traģēdijas deputāti diskutēs ar bijušajiem ekonomikas ministriem Arti Kamparu (V), Danielu Pavļutu (tolaik RP) un Vjačeslavu Dombrovski (tolaik RP, tagad V), kurš bijis arī Saeimas Tautsaimniecības, agrārās vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs.

Tāpat uz komisijas sēdi uzaicināti divi bijušie EM valsts sekretāri - Anrijs Matīss un Juris Pūce.

Savukārt par valsts politiku būvniecības jomā pašlaik informēs EM valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, Tautsaimniecības komisijas vadītājs Romāns Naudiņš (NA), Būvniecības valsts kontroles biroja vadītājs Pēteris Druķis un citi.

Jau ziņots, ka līdz šim Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā ir pieci aizdomās turētie, un pret četriem uzņēmumiem uzsākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu.

Par aizdomās turētajiem atzīts lielveikala "Maxima" konstruktors būvinženieris Ivars Sergets, lielveikala ekspertīzes veicējs Andris Gulbis, būvprojekta vadītājs Andris Kalinka, kura ģimenei pieder arhitektu birojs "Kubs", un kurš projektējis sagruvušo lielveikalu, kā arī uzņēmuma "Re&Re" būvdarbu vadītājs Staņislavs Kumpiņš un būvuzraugs Mārtiņš Draudiņš.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par Latvijas valsts rīcību, izvērtējot 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē notikušās traģēdijas cēloņus, un turpmākajām darbībām, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu traģēdiju atkārtošanos, kā arī par darbībām minētās traģēdijas seku novēršanā tika izveidota šā gada 11.novembrī uz vienu gadu.

Zolitūdes traģēdijā, iebrūkot tirdzniecības centra "Maxima" jumtam Rīgā, Priedaines ielā 20, bojā gāja 54 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!