Foto: DELFI
Piektdien apmeklētājiem atkal atvērs Stūra māju, pastāstīja Latvijas Okupācijas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Strazda.

Pirms Stūra mājas atvēršanas plkst.14 notiks preses konference, kurā piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde, "Valsts nekustamo īpašumu" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Tols un Latvijas Okupācijas muzeja direktors Gunārs Nāgels.

Izstāde Stūra mājā būs par brīvu, bet maksas ekskursijās ar gidu būs iespējams izstaigāt kameras 1.stāvā un pagrabā un pagalmu.

Biļetes uz ekskursijām Stūra mājā jau pieejamas "Biļešu servisa" tīklā. Skolēnu, studentu un pensionāru biļete, uzrādot apliecību, maksās divus eiro, pārējiem - piecus eiro.

Stūra mājas bezmaksas ekspozīcija būs atvērta pirmdien, ceturtdien un piektdien no plkst.10 līdz 17.30, trešdien - no plkst.12 līdz 19, sestdien un svētdien - no plkst.10 līdz 16. Otrdienās Stūra māja būs slēgta. Dienas pirmās ekskursijas pa pagrabiem gidu pavadībā notiks angļu valodā. Ekskursijas ilgums plānots pusotra stunda. Grupām iepriekš jāpiesakās pa epastu info@bilesuserviss.lv.

Strazda paskaidroja, ka darba laiks piemērots plūsmai, kāda Stūra mājas ekspozīcijā bija pērn rudenī. Viņa teica, ka atkarībā no pieprasījuma vasarā Stūra mājas darba laiki var mainīties.

Apmeklētājiem Stūra māja būs pieejama Okupācijas muzeja veidotā ekspozīcija par čekas darbību Latvijā un čekas cietuma kameras pirmajā un pagrabstāvā.

"Ekspozīcijas pamats būs pagājušā gada izstāde, kas gatavota Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas kultūras programmai biroja "Rīga 2014" paspārnē, bet būs arī jauninājumi —ekspozīcija papildināta ar priekšmetiem, piemēram, čekista formastērpu, kā arī fotogrāfijām. Tiks atvērtas vēl arī dažas kameras, kas iepriekš nebija apskatāmas," iepriekš aģentūru BNS informēja Strazda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!