Foto: LETA

Pieņemot Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātos grozījumus, kas paredz minimālā skolēnu skaita noteikšanu vidusskolas 10.klases atvēršanai, grūtības ar 10.klases atvēršanu nākamajā mācību gadā varētu rasties 98 izglītības iestādēm visā Latvijā.

Kā liecina IZM rīcībā esošie operatīvie dati un analīze, novadu teritorijās mazāk par 14 skolēniem 10.klasē ir 64 vispārējās izglītības iestādēs.

Novadu pilsētās un Pierīgas novados mazāk par 18 skolēniem 10.klasē ir 11 vispārējās izglītības iestādēs.

Savukārt republikas pilsētu teritorijās mazāk par grozījumos paredzētajiem 22 skolēniem 10.klasē ir 23 vispārējās izglītības iestādēs.

IZM gan uzsver -, lai arī ir iespējamas pašvaldības, kurās izglītības iestādēs skolēnu skaits 10.kasē varētu būt mazāks par grozījumos minēto, tas nenozīmē skolu slēgšanu, jo skolā mācības turpinās 11. un 12.klasē, kā arī nākamajā mācību gadā izglītības iestādē ir iespējas atvērt 10.klasi.

Jau ziņots, ka IZM rosinās noteikt, ka novadu un republiku pilsētu pašvaldības nepārdala mērķdotāciju, lai nodrošinātu to administratīvajā teritorijā esošo izglītības iestāžu pedagogu darba samaksu vidējās izglītības pakāpē, ja novadu izglītības iestādēs 10.klasē ir mazāk par 14 skolēniem. Attiecīgi novadu pilsētām, kā arī tādiem novadiem kā Ādaži, Babīte, Carnikava, Ikšķile, Inčukalns, Ķekava, Lielvārde, Mārupe, Olaine, Salaspils, Saulkrasti un Stopiņi minimālais skolēnu skaits 10.klasē varētu būt 18 skolēni, savukārt republikas pilsētās - 22 skolēni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!