Foto: LETA

Otrdien Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas lietā Valsts policija arī lielveikala "Maxima" konstruktoram būvinženierim Ivaram Sergetam kā drošība līdzekli piemēroja policijas uzraudzību, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava.

Jau ziņots, ka policijas uzraudzība tika piemērota arī "Maxima" ekspertīzes veicējam Andrim Gulbim.

Pildava norādīja, ka līdz ar drošības līdzekļa piemērošanu abi procesā aizdomās turētie ir iepazīstināti ar šo izmeklētāja lēmumu.

Nodošana policijas uzraudzībā paredz, ka attiecīgā persona bez procesa virzītāja atļaujas nedrīkst mainīt pastāvīgo vai pagaidu dzīvesvietu, apmeklēt lēmumā minētās vietas vai iestādes, tikties ar lēmumā minētajām personām. Tāpat šis drošības līdzeklis nosaka, ka personai noteiktās diennakts stundās ir jāatrodas savā dzīvesvietā, kā arī ne biežāk kā trīs reizes nedēļā jāpiesakās attiecīgajā policijas iestādē pēc savas dzīvesvietas.

Jau vēstīts, ka Rīgas apgabaltiesa 26.janvārī nolēma grozīt gan Gulbim, gan Sergetam piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu, pirmdien atbrīvojot viņus no apcietinājuma.

Aizdomās turēta statuss piemērots arī būvprojekta vadītājam Andrim Kalinkam, kura ģimenei pieder arhitektu birojs "Kubs", kuram noteikts mantas arests un kurš projektējis sagruvušo lielveikalu "Maxima".

Kalinkam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Rīgā, Zolitūdē, veikalā "Maxima" 2013.gada 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji, bet ievainoti tika vēl vairāki desmiti cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!