Foto: LETA / LETA / DELFI Aculiecinieks / ruru
Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) saņēmusi ielūgumu uz prestižo ekonomikas forumu Davosā, bet Mančestrā no kanāla izvilkts 61 līķis un iedzīvotāji baidās, ka uzdarbojies kāds maniaks. Tikmēr Latvijā nosaukti "Lielās Mūzikas balvas nominanti" un ar vērienīgu pakaļdzīšanos aizdomās par saistību ar narkotiku pārvadāšanu apturēts kāds busiņš. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu aktuālajos ceturtdienas notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: LETA
Ministru prezidente
Laimdota Straujuma
("Vienotība") saņēmusi oficiālu ielūgumu un dosies uz
Pasaules
ekonomikas forumu Davosā, pastāstīja Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Ceturtdien, 15. janvārī, paziņoti "Lielās mūzikas balvas 2014" nominanti kategorijās "Gada jaunais mākslinieks", "Gada jaundarbs", "Gada koncerts", "Gada uzvedums", "Par izcilu interpretāciju", "Par izcilu sniegumu", "Par izcilu darbu ansamblī" un "Par mūža ieguldījumu".

Lasīt vairāk

61 cilvēka mirstīgo atlieku izvilkšana no
Lielbritānijas
pilsētas Mančestras pilsētas kanāla sešu gadu laikā uzjundījusi baumas par sērijveida slepkavu, ziņo "SkyNews". Policija saistību starp dažādajiem gadījumiem gan noliedz.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdien, 14.janvārī, Rīgā, Dārzaugļu ielā piecas policijas ekipāžas apstādināja un veica meklēšanu kādā busiņā, novēroja vairāki "Delfi" lasītāji.

Lasīt vairāk

Foto: Latvijas dzelzceļš
Ceturtdienas rītā Rīgā policija vajājusi kādu BMW automašīnu, kura mukusi arī pa dzelzceļa sliedēm un rezultātā apgāzusies. Spēkrata vadītājs bijis bez autovadītāja tiesībām un alkohola reibumā.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Eiropas Savienības
(ES) ārlietu dienests ieteicis atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas, ja
Maskava
pārstās "destabilizēt" Ukrainu, liecina četru lapaspušu garais dokuments, kuru dalībvalstīm trešdien nosūtījusi ES augstākā pārstāve ārlietās Federika Mogerīni, gatavojoties pirmdien gaidāmajām ārlietu ministru sarunām.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Vēstuli ar izteiktiem nāves draudiem un kādu pulverveida vielu ceturtdienas rītā saņēmusi portāla "Delfi" Lietuvas redakcija, vēsta "Delfi.lt".

Lasīt vairāk

Foto: F64
Skrundas novada dome ārkārtas sēdē, 14 deputātiem balsojot "par" un vienam deputātam atturoties, nolemts iegādāties bijušo Skrundas lokatora militāro pilsētiņu jeb īpašumu "Mežaine", kas atrodas Skrundas novada Raņķu pagastā, portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Lasīt vairāk

Ogres upes lejtecē izveidojusies kritiska situācija – applūduši 12 īpašumu dārzkopības sabiedrības teritorijā Ogres upes krastā, informē Ogres novada dome.

Lasīt vairāk

Internetā publicēts video, kurā redzams, kā pie
Ukrainas
armijas kontrolpunkta Volnovahā otrdien sprāgst "Grad" raķetes, kā rezultātā gāja bojā 12 satiksmes autobusa pasažieri.

Lasīt vairāk

Foto: Kadrs no video
Par pašmāju interneta sensāciju kļuvis kāda letiņa auto pārdošanas sludinājums, ar kuru nācija dalās savos sociālo tīmekļu profilos. Sajūsmu radījis sludinājuma teksts, kas rakstīts kā oda mehāniskajam transportlīdzeklim. Visādi citādi sabiedrībā nepopulārā dienvidkorejiešu apvidus automobiļa "
SsangYong
Rexton" pārdošanas sludinājuma skatījumu skaits sasniedzis 75 tūkstošus.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Valmierā pagājušajā gadā reģistrēti 270 jaundzimušie valmierieši,kas ir par 40 bērniņiem vairāk nekā 2013.gadā. Vecāki saviem jaundzimušajiem pērn izvēlējušies arī gana neparastus vārdus - zēniem Joēls, Jozua, Darens, Mateo, bet meitenes nosauktas par Milānu, Londonu, Elozino un Glendu.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Bez ikdienas mājas
uzkopšanas
un
tīrīšanas
darbiem, ir daži pienākumi, kuri dažkārt tiek piemirsti, tomēr arī tie būtu ik pa laikam jāveic. Portāls ''Good House Keeping'' ir apkopojis visu svarīgāko, lai nekas netiktu aizmirsts.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Plašsaziņas līdzekļos jau vairākas nedēļas ziņo par
gripas
slimnieku skaita palielināšanos un, visticamāk, ta sir tikai sākums. Lai arī daudzi ārsti iesaka vakcinēties, lielākā sabiedrības daļa to nedara, tādēļ svarīgi zināt, kā sevi un tuviniekus pasargāt citādi.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Vienalga, vai nepieciešama karte ar norādēm, transports, izklaides vai naktsmājas ceļojuma laikā, palīdzību var atrast viedtālrunī. Problēma diemžēl mēdz būt milzu telefona rēķins, kas pārsteidz pēc atgriešanās no brīvdienām, kad ar finansēm jau tā mēdz būt švaki. Tādēļ vērts telefonā lejuplādēt vairākas aplikācijas, kas palīdzēs ceļot, bet netērēs internetu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!