Foto: Publicitātes foto

Uzņēmumu reģistrs (UR) vērsies Liepājas tiesā ar prasības pieteikumu izbeigt Osipova partijas darbību, jo partija nav novērsusi konstatētos pārkāpumus, apstiprināja UR referente komunikāciju projektu jautājumos Evija Ivdra.

UR informē, ka Osipova partija vairāku gadu garumā nav veikusi darbības, kas izriet no Politisko partiju likuma, piemēram, 2011., 2012., kā arī 2013.gadā tā UR nebija sniegusi ziņas par partijas biedru skaitu un pilsonību līdz kārtējā kalendārā gada 1.martam. UR nav saņemts arī Osipova partijas biedru reģistrs, kas bija jāiesniedz līdz 2014.gada 1.martam, kā arī nav saņemti dokumenti par Osipova partijas valdes ievēlēšanu, jo pēc UR rīcībā esošās informācijas 2011.gada 13.februārī ir beidzies Osipova partijas valdes pilnvaru termiņš.

"Papildus norādām, ka UR vairākkārt brīdinājis Osipova partiju, aicinot novērst minētās nepilnības. Neskatoties uz brīdinājumiem par nepieciešamo dokumentu iesniegšanu, Osipova partija līdz 2014.gada 29.septembrim nav novērsusi konstatētos pārkāpumus, līdz ar to UR iesniedza prasības pieteikumu Liepājas tiesā par Osipova partijas darbības izbeigšanu," informēja Ivdra.

Liepājas tiesa šo prasības pieteikumu plāno skatīt 2015.gada 27.janvārī.

Osipova partijas komentāru pagaidām neizdevās iegūt.

Osipova partija reģistrēta 2009.gada 13.februārī Liepājā. Tās bijušais līderis Jevgēņijs Osipovs 2012.gada vasarā partiju pameta un iestājās Vladimira Lindermana vadītajā partijā "Par dzimto valodu", kur ir viens no līderiem. Osipovs savulaik nonācis masu mediju uzmanības lokā ar PSRS karoga izkāršanu pie savas privātmājas Liepājā, bet šī gada decembrī Liepājas tiesa plāno turpināt skatīt krimināllietu, kurā Osipovam celta apsūdzība par valsts karoga zaimošanu. Osipovs 2013.gadā valsts svētku laikā sociālajā vietnē "Facebook" ierakstīja, ka viņa meita no skolas atnesusi sarkanbaltsarkanu "figņu".

2009.gadā notikušajās Liepājas domes vēlēšanās Osipova partija Liepājas domē ieguva vienu deputāta vietu. Domē no šī saraksta tika ievēlēta Elita Kosaka, kura gan nebija Osipova partijas biedre. 2013.gadā Osipova partija Liepājas domes vēlēšanās nepiedalījās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!