Foto: PantherMedia/Scanpix
Otrdien, 4.novembrī, anulēta akreditācija "Vadības un sociālā darba augstskolai "Attīstība"", portāls "Delfi" uzzināja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Rīkojums par augstskolas akreditācijas anulēšanu pieņemts, jo konstatēts, ka tajā studiju process nenotiek un to nav iespējams uzsākt, jo mācību iestādei nav ne akadēmiskā, ne administratīvā personāla. Augstskolā nav tās galveno lēmējinstitūciju - satversmes sapulces, senāta un akadēmiskās šķīrējtiesas. Augstskolas telpas ir slēgtas, bet tās īpašnieks no augstskolas filiālēm ir izņēmis tehniku un iekārtas. Augstskolas nekustamā manta ir apķīlāta.

Tāpat IZM konstatējusi, ka augstskolai ir parādsaistības pret personālu un tādēļ jau notikušas vairākas tiesvedības, kas noslēgušās ar augstskolas nekustamo īpašumu pārdošanu izsolē. Par augstskolas nespēju nodrošināt savu darbību finanšu trūkuma dēļ liecina ne tikai saistības pret bijušo personālu, bet arī pret Valsts ieņēmumu dienestu.

Augstskolā netiek veikts ne studiju, ne pētniecības, ne administratīvais darbs un turpmāk tā nedrīkstēs izdot valsts atzītus diplomus par augstākās izglītības iegūšanu. IZM norāda, ka augstskolas darbība ir pilnībā jāaptur.

Būtiskus normatīvo aktu pārkāpumus mācību iestādē konstatējis arī Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD). Arī Augstākās izglītības padome atbalstījusi augstskolas akreditācijas anulēšanu, tai piekritusi arī augstskolas "Attīstība" rektora vietas izpildītāja Iveta Purne, atzīstot, ka jebkāda vilcināšanas kaitē kā studējošajiem, tā arī potenciālajiem studentiem.

"Attīstības" studenti mācības varēs turpināt Latvijas Universitātē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!