Foto: Delfi kolāža
Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu trešdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Prezidentam pret ministru kandidātiem iebildumu nav; valdību varētu apstiprināt 5.novembrī

Foto: LETA
Valsts prezidentam Andrim Bērziņam nav iebildumu pret partiju izvirzītajiem ministru kandidātiem, tādēļ nākamā valdība Saeimā varētu tikt apstiprināta nākamajā trešdienā, 5.novembrī, pēc tikšanās ar prezidentu žurnālistiem sacīja premjere
Laimdota Straujuma
("
Vienotība
"), kurai uzticēts veidot arī jauno valdību.

Lasīt vairāk

'Vienotība' par izglītības ministri oficiāli virza Seili; nozare lēmumu uzņem ar bažām

Foto: LETA
"Vienotības" valde trešdien, 29.oktobrī, par Izglītības un zinātnes ministru oficiāli izvirzījusi "Iespējamās misijas" vadītāju Mārīti Seili, liecina portāla "Delfi" rīcībā esoša informācija.

Lasīt vairāk

Video: ASV lāzerierocis, kas satriec raķetes un bezpilota lidaparātus

ASV
armijai lāzerieroči vairs nav zinātniskā fantastika, bet gan realitāte. Pēdējos izmēģinājumos ar kompānijas "
Boeing
" izstrādāto lāzerieroci ir notriekti vairāk nekā 150 bezpilota lidaparāti, raķetes un citi izmēģinājuma mērķi, raksta vietne "Livescience.com".

Lasīt vairāk

'Stockmann' slēgs 'Seppälä' veikalus Latvijā, Lietuvā un Krievijā

Foto: DELFI
Somijas
mazumtirdzniecības uzņēmums "Stockmann" nākamgad slēgs apģērbu tirdzniecības struktūrvienības "Seppälä" veikalus Latvijā, Lietuvā un Krievijā, likvidējot vairākus simtus darba vietu, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Lasīt vairāk

Skolotāja iespējamā draudzība ar 'zaļo pūķi' apdraud audzēkņu izredzes gala eksāmenos; (pievienots skolotāja komentārs)

Foto: LETA
Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas 12.klases skolēniem radušās bažas par sekmīgi nokārtotu valsts centralizēto eksāmenu matemātikā, jo skolotājs ilgstoši neierodas uz mācību stundām. Skolēniem ir pamatotas aizdomas, ka "slimības lapa" kalpo kā viltus aizsegs patiesajai problēmai - alkoholam. Problēmas ar skolotāju jau ir otro gadu, un tikai tagad skolas vadība sola rast risinājumu.

Lasīt vairāk

Video: Krievijas bruņutransportieru kolonna Krimā dodas Ukrainas virzienā

Foto: Kadrs no video
Krievijas anektētajā Krimas pussalā nofilmēta bruņutransportieru kolonna, kas devusies ziemeļu virzienā, vēsta aģentūra UNIAN.

Lasīt vairāk

Krievijas amatpersonas Dolgova nezināšana jau kļūst apnicīgi smieklīga, uzskata ĀM

Foto: stock.xchng
Krievijas
Ārlietu ministrijas
(ĀM) pilnvarotā cilvēktiesību, demokrātijas un likuma varas jautājumos Konstantīna Dolgova nezināšana jau kļūst apnicīgi smieklīga, kā nospēlēta plate, tā komentējot Dolgova nesenos izteicienus, ka Latvijā un Igaunijā masveidā tiekot pārkāptas krievvalodīgo tiesības, sacīja ĀM preses sekretārs Kārlis Eihenbaums.

Lasīt vairāk

Reinis Nitišs piedalīsies Kena Bloka šovā 'Gymkhana GRiD'

Reinis Nitišs
piedalīsies populārā amerikāņu rallija un rallijkrosa braucēja, šovmeņa Kena Bloka rīkoto auto sacensību "Gymkhana GRiD finālposmā" Madridē, Spānijā. Nitišam šīs būs pirmās šāda veida sacīkstes viņa karjerā, un tajās viņš startēs ar Latvijas rallija komandas ASRT sagatavotu "Mitsubishi Lancer Evo X" pilnpiedziņas automašīnu.

Lasīt vairāk

Foto: Modes svētki sākušies! Ar zīmola 'Recycled' kolorīto skati atklāta 21. Rīgas Modes nedēļa

Foto: Publicitātes foto
21. Rīgas modes nedēļa, kas atklāta ar pašmāju zīmola "Recycled" skati 28. oktobrī, norisināsies līdz 1. novembrim luksusa klases modes centrā "Podium" un citās vietās Rīgā. Piecus vakarus vairāk nekā divdesmit modes zīmoli no Latvijas un citām valstīm prezentēs savas 2015. gada pavasara/vasaras sezonas kolekcijas.

Lasīt vairāk

Foto: Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja ēka atkal piedzīvo Spāru svētkus

Foto: DELFI
Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja rekonstrukcijas darbiem ritot jau gandrīz divus gadus, trešdien, 29.oktobrī, svinīgā ceremonijā tika atzīmēti spāru svētki.

Lasīt vairāk

Ko tu zini par ķirbjiem? Noderīgi fakti un 21 interesanta ķirbju ēdienu recepte

Foto: Shutterstock
Ķirbis jeb lielākā oga pasaulē Latvijā jau kopš seniem laikiem bijis iemīļots rudens produkts, taču mūsdienās asociācijas ar to kļuvušas vēl plašākas – diētisks produkts, biezeņzupas, Helovīna svētki u.c. Ne visi zina, ka ēdams ir ne tikai ķirbja mīkstums, bet arī miza, sēklas, stīgas un ziedi. Savukārt ķirbju mizas senatnē izmantoja matu apjoma palielināšanai, izpētījuši ēdināšanas uzņēmumu tīkla
Lido
speciālisti, apkopojot šos un vairākus citus interesantus faktus par ķirbjiem.

Lasīt vairāk

Video: Slovāki prezentējuši ražošanai gatavu lidojošo automobili

Foto: Kadrs no video
Slovākijas
kompānija "Aeromobil" prezentējusi tāda paša nosaukuma lidojošā automobiļa prototipu, kas savā trešajā izstrādes versijā nonācis ražošanai gatavā modifikācijā. Lidojošais automobilis "Aeromobil 3.0" trešdien, 29. oktobrī, tika prezentēts jauno tehnoloģiju festivālā Vīnē.

Lasīt vairāk

Nopratināts Viljandi šāvējs: zēns atklāj, ka attiecības ar skolotāju nav bijušas labas

Foto: DELFI
Policija trešdien nopratinājusi 15 gadus veco pusaudzi, kurš 27. oktobrī skolā
Igaunijas
pilsētā Viljandi (Vīlande) nošāva vācu valodas skolotāju, vēsta portāls "Delfi.ee".

Lasīt vairāk

Ievai ir 31 gads un dzīvības glābšanai nepieciešama plaušu transplantācija. Neesi vienaldzīgs!

Foto: Privātais arhīvs
Rīdziniecei Ievai Bišmeistarei ir 31 gads. Jaunā sieviete kopš bērnības slimo ar retu slimību - cistisko fibrozi. Latvijas ārstu konsīlijs ir lēmis, ka Ievu var glābt plaušu transplantācija. To ir uzņēmusies veikt Tartu Universitātes slimnīca Igaunijā, jo Latvijā šādas iespējas nav. Jaunās sievietes dzīvības glābšanai kopumā nepieciešami ap 100 000 eiro. Mediķi un Ieva lūdz sabiedrības palīdzību.

Lasīt vairāk

Valsts kancelejas mobilo aplikāciju 'Futbols' iekļauj starp 40 labākajām pasaulē

Valsts kancelejas mobilā aplikācija triumfējusi "Futbols" Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) rīkotajā mobilo lietotņu konkursā "World Summit Award Mobile (WSA Mobile" ierindota starp 40 labākajām pasaulē. Tāpat "Futbols" novērtēta kā TOP5 mobilā aplikācija pasaulē kategorijā "m-Valdība un līdzdalība" (m-Government Participation).

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!