Foto: LETA

Par pārmaiņu nepieciešamību un Drošības policijas (DP) vadības nomaiņu runāts jau diezgan sen, jo līdzšinējais tās priekšnieks Jānis Reiniks šajā amatā bijis 15 gadus, trešdien Latvijas Radio sacīja Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) vadītājs Valdis Zatlers.

Pēc Zatlera vārdiem,  Normunds Mežviets, kuru valdība 28.oktobrī apstiprināja DP vadītāja postenī, ir profesionālis ar savu stāju un viņš vēlas vadīt DP. Viņš guvis vienbalsīgu NDK atbalstu, jo pret profesionalitāti argumentu neesot.

Zatlers norādīja, ka pasaules praksē ir specdienestu vadītājus mainīt ik pēc kādiem 10 gadiem. Turklāt būtiski esot tas, ka DP vadītāja nomaiņa notiekot korekti un atstāt amatu izlēmis pats Reiniks.

Mežvietam karjeras sākums kā DP priekšniekam nebūšot viegls, jo izmeklēšanā būšo Saeimas vēlēšanu balsu pirkšanas lietas. Turklāt Latvija uzņemšoties Eiropas Savienības prezidentūru un saistībā ar to noteikti gaidāmas provokācijas pret valsti.

Zatlers aicināja cilvēkus ziņot drošības dienestiem, ja viņi pamana kaut ko aizdomīgu, īpaši - Latvijas pierobežā.

Jau vēstīts, ka otrdien, 28.oktobrī, valdība pēc Iekšlietu ministra (V) Riharda Kozlovska ieteikuma apstiprināja Mežvietu DP priekšnieka amatā. 

 Viņa galvenās prioritātes būs sadarbība ar pārējām valsts institūcijām Eiropas Savienības prezidentūras laikā, tāpat Mežvieta prioritāšu sarakstā augstu atrodoties balsu pirkšanas skandāls un DP kopējo spēju paaugstināšana.

Mežviets gan norādīja, ka pagaidām nav iepazinies ar balsu pirkšanas skandāla lietu, bet tam apņēmīgi pievērsīšoties pēc stāšanās amatā.

Jaunais DP priekšnieks uzsvēra, ka amata pienākumus sāks pildīt tikai 8.novembrī, tāpēc līdz tam laikam nevēlas detalizēti komentēt DP darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!