Foto: LETA



Otrdien, 28.oktobrī, valdība pēc Iekšlietu ministra (V) Riharda Kozlovska ieteikuma apstiprinājusi amatā jauno Drošības policijas priekšnieku Normundu Mežvietu.

Pēc valdības sēdes Mežviets pirmo reizi publiski atklāja savu redzējumu par DP darbu. Viņa galvenās prioritātes būs sadarbība ar pārējām valsts institūcijām Eiropas Savienības prezidentūras laikā, tāpat Mežvieta prioritāšu sarakstā augstu atrodoties balsu pirkšanas skandāls un DP kopējo spēju paaugstināšana.

Mežviets gan norādīja, ka pagaidām nav iepazinies ar balsu pirkšanas skandāla lietu, bet tam apņēmīgi pievērsīšoties pēc stāšanās amatā.

Jaunais DP priekšnieks uzsvēra, ka amata pienākumus sāks pildīt tikai 8.novembrī, tāpēc līdz tam laikam nevēlas detalizēti komentēt DP darbību.

Pirms Ministru kabineta balsojuma vienbalsīgu atbalstu viņa kandidatūrai sniedza arī Saeimas Nacionālās drošības komisija.

Jau vēstīts, ka Mežvietam ir darba ir pieredze Aizsardzības ministrijā, Valsts kancelejā, kā arī viņš ir strādājis Drošības policijas Pretterorisma centra vadītāja vietnieka amatā.

Kā informē DP, Mežviets ir dzimis 1973.gadā, studējis Latvijas Universitātē, kur ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu politikas zinātnē un humanitāro zinātņu maģistra grādu vēsturē.

Kā vēstīts, Drošības policijas (DP) ilggadējais priekšnieks Jānis Reiniks personīgu apsvērumu dēļ nolēmis no 7.novembra doties izdienas pensijā. Reiniks DP priekšnieks bija aptuveni 15 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!