Foto: DELFI
Valsts policijā ir sākti vairāki kriminālprocesi par ātro kredītu noformēšanu, izmantojot svešus personas datus. Policija aicina ziņot par krāpšanas gadījumiem, un atgādina, ka pret saviem personas un bankas datiem jāizturas atbildīgi, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Valsts policija no iedzīvotājiem saņem informāciju, ka sociālajos portālos kāda persona, kas izmanto viltus profilu, uzrunā nepazīstamus cilvēkus un piedāvā viegli nopelnīt naudu, neko nedarot.

Lai gan policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka krāpnieks sazinās ar nepazīstamiem cilvēkiem sociālajos tīklos, kurus vairāk izmanto krievvalodīgā auditorija, tomēr netiek izslēgts, ka šādas krāpnieciskas darbības var tikt veiktas arī citās sociālajās vietnēs.

Krāpnieks, kas it kā pārstāv kādu firmu, norāda, ka oficiāli ir jānodarbina konkrēts skaits darbinieku, bet nevēlas maksāt nodokļus, tādēļ vēlas veikt dažādus naudas pārskaitījumus caur izvēlēto cilvēku kontiem.

Vienīgais nosacījums, lai iegūtu šo darbu - e-pastā nosūtīt savu vārdu, uzvārdu, personas kodu, bankas konta numuru, paroli un internetbankas kodu kartes datus.

Izmantojot šo personu datus, tiek ņemti ātrie kredīti visās Latvijas ātro kredītu kompānijās. Katrs ātrais kredīts sasniedz vairākus simtus eiro, kurus cietušās personas nevar apmaksāt, tādēļ automātiski nokļūst kredītņēmēju melnajā sarakstā.

Valsts policija atgādina, ka neviens uzņēmums, pieņemot darbā jaunu darbinieku, nav tiesīgs lūgt bankas paroles un kodu kartes datus. Policija vēlreiz aicina nevienam neatklāt savu interneta bankas paroli un pieejas kodus, kā arī šādus datus nesūtīt elektroniskajās vēstulēs. Visbiežāk šādi krāpniecisko darbību gadījumi notiek cilvēku neuzmanības un pārlieku lielas uzticēšanās dēļ.

Šobrīd policija strādā, lai notvertu krāpnieku, tādēļ aicina ikvienu personu, kas šādā veidā sniegusi savus datus un tādēļ tika apkrāpta, ziņot policijai, zvanot pa telefona numuru: 26653673.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!