Foto: AFI

Bijušais žurnālists, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (SC) aicina sākumā iegūt pierādījumus Krievijas atbildībai Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanā, jo pagaidām tādu nav. To deputāts piektdien, 18.jūlijā, sacīja Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

Jautāts, kādai būtu jābūt Eiropas Savienības (ES) reakcijai pret Krieviju tagad, pēc traģēdijas, Mamikins atbildēja, ka negrib ticēt Krievijas vainai šajā notikumā. Nav pierādījumu, ka terorakts Austrumukrainā ir veikts no Krievijas un lai to apgalvotu, sākumā jāsavāc pierādījumi.

Mamikins bilda, ka pagaidām ir tikai aizdomas, ka Krievija piegādā ieročus separātistiem, ka Krievija ir vainīga lidmašīnas notriekšanā, taču šīs aizdomas ir jāpierāda.

Jautāts par to, vai Mamikina pārstāvētajam SC nebūtu jālauž līgums ar Kremļa atbalstīto partiju "Vienotā Krievija", politiķis sacīja, ka nē. Viņš bilda, ka šis līgums nav jāpārtrauc, ja ir vēlme saglabāt attiecības ar Krieviju. Mamikins sacīja, ka šo līgumu nebijis viegli iegūt un tas ir drīzāk nodomu protokols par draudzību starp abām partijām.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 17.jūlijā Doņeckas apgabalā Ukrainā nokritusi pasažieru lidmašīna "Boeing 777" ar aptuveni 300 cilvēkiem uz klāja, kas lidojusi no Amsterdamas uz Malaizijas galvaspilsētu Kualalumpuru. Ukrainas amatpersonas ir paziņojušas, ka lidaparāts notriekts ar pretgaisa aizsardzības raķeti "Buk", tajā vainojot prokrieviskos kaujiniekus.

Ukrainas austrumos, kur notiek pretterorisma spēku un prokrievisko kaujinieku cīņas, lidaparāti ir notriekti jau iepriekš. Pēdējais tāds gadījums bija 14. jūlijā Luhanskas apgabalā, kad tika notriekta Ukrainas armijas transporta lidmašīna "An-26".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!