Foto: F64

Valsts probācijas dienestā kopējais uzraudzībā esošo klientu skaits pagājušajā gadā bija 7667 personas, bet uzraudzība tika uzsākta 148 nepilngadīgajiem, kas ir par 72 mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Tieslietu ministrijas 2013.gada pārskats.

Pārskatā norādīts, ka nepilngadīgie, kuriem uzsākta uzraudzība 2013.gadā, veido 5% no kopējā klientu skaita, kuriem uzsākta uzraudzība 2013.gadā.

Pārskata gadā Probācijas dienesta uzraudzībā kopumā atradās 120 personas, kuru aktuālā vai kāda no iepriekšējām sodāmībām ir par dzimumnoziegumu izdarīšanu. 1.janvārī dienesta uzraudzībā atradās 77 šādas personas.

Pērn 1,3% no visiem Probācijas dienesta klientiem uzraudzības laikā izdarīja atkārtotu noziegumu, kas salīdzinājumā ar 2012.gadu ir par 0,1% mazāk.

Valsts probācijas dienests ir kriminālsodu un citu krimināltiesisko līdzekļu izpildes institūcija, kas organizē piespiedu darba izpildi, uzrauga nosacīti notiesātas, nosacīti no kriminālatbildības atbrīvotas personas. Probācijas dienests uzrauga arī personas, kuras pirms termiņa atbrīvotas no brīvības atņemšanas iestādes, kā arī nodrošina probācijas uzraudzības izpildi.

Kā atsevišķa dienesta funkcija izdalīta izvērtēšanas ziņojumu izsniegšana, probācijas programmu izstrāde un īstenošana, kā arī izlīgumu kriminālprocesā organizēšana un vadīšana un sabiedriskā darba izpildes organizēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!