Lai meklētu risinājumus vēlētāju aktivitātes palielināšanai nākotnē, Eiropas Parlamenta (EP) Informācijas birojs pirmdien, 19.maijā, pulksten 11 ES Mājā, Aspazijas bulvārī, rīko publisku diskusiju "Vēlēšanu nākotne jeb Vēlēšanas 2030".

Diskusijā eksperti vērtēs, kā gadu gaitā mainījusies vēlētāju attieksme pret vēlēšanām, vai latviešu vēlētājs uztver vēlēšanās kā savas varas rīku, kas cilvēkus mudina piedalīties vēlēšanās, vai Latvijas pilsoņi ir "iedzīvojušies" demokrātijā, kā arī to, kādas būs vēlēšanas nākotnē - 2020. un 2030. gadā, kā mainās sabiedrība un kā līdzi tam būtu jāmainās vēlēšanām, vai Latvijā būtu jānosaka obligāta dalība vēlēšanās?

Pasākumā piedalīsies Sabiedriskās politikas centra "Providus" pētniece Iveta Kažoka, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars, Rīgas Ekonomikas augstskolas asociētais profesors, bijušais izglītības un zinātnes ministrs, sociālantropologs Roberts Ķīlis, TV un radio raidījumu vadītājs, mūziķis Kārlis Būmeisters, Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes dekāns, mācītājs Juris Cālītis, komunikācijas speciālists Ansis Egle.

Diskusiju vadīs Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā pārstāve Marta Rībele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!