Foto: LETA

Ir jāatgriežas pie visas tautas vēlēta prezidenta, kuram jāņem savā kontrolē vairākas, šobrīd neatkarīgas iestādes, Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" otrdien atzina tagadējais Valsts prezidents Andris Bērziņš. Tomēr teju katru viņa izteikumu par šajā raidījumā apspriestajām tēmām uzreiz mikroblogošanas vietnē "Twitter" ātri "uzķēra" un komentēja televīzijas skatītāji, neslēpjot, kādas sajūtas viņos raisījis dzirdētais.

Tāpat pēc Zolitūdes traģēdijas ir jāstiprina visas uzraudzības iestādes. "Visas ir neatkarīgas, bet neviena nedara pilnībā savu darbu," LTV sacīja Bērziņš. Turklāt Latvijā šobrīd pietrūkst kontroles gan likumdošanas procesam, gan likuma izpildei - esošās institūcijas nenodrošina šo kontroli. Līdz ar to Valsts prezidentam būtu jāņem savā kontrolē gan Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, gan Satversmes aizsardzības birojs, gan Latvijas banka.

Vaicāts par Ministru prezidenta amata potenciālajiem kandidātiem, Bērziņš atzīmēja, ka var "izvēlēties eņģeli", taču tam jāsaņem Saeimas vairākuma atbalsts.

Medijos kā ticamākais Ministru prezidenta amata pretendents šobrīd ir nosaukts līdzšinējais vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars. Vaicāts par šo kandidatūru, Bērziņš sacīja, ka šī kandidatūra ir izvērtēšanas vērta.

Savukārt jautājums par Arta Pabrika kandidatūras noraidīšanu Ministru prezidenta amatam, citkārt mierīgajā Bērziņa runā lika ieskanēties emocionāli asākām notīm. "Tā ir mana atbildība un mans lēmums," sacīja Bērziņš atzīmējot, ka nekur nav teikts, ka viņam kā skolēnam jāatskaitās, kāpēc pieņēmis tieši tādu lēmumu, nikni sacīja Bērziņš.

"Es devu precīzu skaidru atbildi," uz žurnālista Gundara Rēdera jautājumu par Pabrika kandidatūras noraidīšanas motīviem atcirta Valsts prezidents, uz ko saņēma LTV žurnālista Gundara Rēdera piebildi: "piedodiet, es to neuzskatu par skaidru atbildi".

LTV raidījumam aktīvi sekoja virkne sociālo tīklu lietotāju - viņa izteikumi trešdienas vakarā LTV izpelnījās plašu klausītāju ievērību - tie mikroblogošanas vietnē "Twitter" tika plaši citēti un komentēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!