Foto: NASA
Līdzekļi Latvijas dalībai Eiropas Kosmosa aģentūrā Izglītības un zinātnes ministrijai varētu tikt piešķirti tikai 2015.gada valsts budžetā, toties, gatavojot aiznākamā gada budžetu, jautājums par šo līdzekļu piešķiršanu varētu tikt skatīts kā pati svarīgākā prioritāte.

To, skatot informatīvo ziņojumu par Latvijas dalību Eiropas Kosmosa aģentūras Eiropas sadarbības līgumā minēto saistību izpildei, 17.decembrī nolēma valdība.

Saskaņā ar valdībā lemto, Izglītības un zinātnes ministrijai uzdots ar Eiropas Kosmosa aģentūru sākt sarunas par iespēju pārcelt aģentūras un Latvijas Republikas valdības sadarbības hartas parakstīšanu no iepriekš plānotā 2014.gada 15.marta uz 2015.gada janvāri,

"Delfi" jau vēstīja, ka vēl iepriekšējā izglītības ministra Roberta Ķīļa darbības laikā valdība nolēma, ka nākamā gada martā tā parakstīs līgumu ar Eiropas Kosmosa aģentūru.

Tomēr, veidojot 2014. gada valsts budžetu, tajā netika paredzēti līdzekļi Latvijas iemaksas segšanai – šim nolūkam, saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas aplēsēm, būtu nepieciešami aptuveni 1,35 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!