Liepājas transporta policija nolēmusi izbeigt krimināllietu decembrī avarējušā kuģa "Sniegs" lietā, jo nav konstatēts nozieguma sastāvs.
Krimināllietas izbeigšanu apstiprinājusi arī Ģenerālprokuratūra.

Liepājas transporta policijas kriminālpolicijas priekšnieks Gvido Buks pastāstīja, ka izmeklēšanas laikā veiktas divas ekspertīzes. Kuģa vraka tehniskajā ekspertīzē konstatēts, ka "Sniegs" darbojies līdz pat brīdim, kad uzskrēja uz mola.

Arī Latvijas Jūras administrācijas Jūras transporta nodaļas norīkotā komisija secinājusi, ka negadījumā nav vainojams dispečerdienests. Buks atzina, ka tā kā visi kuģa apkalpes locekļi gājuši bojā un viņus nav bijis iespējams nopratināt, krimināllietā nav minēts, ka negadījums noticis kuģa kapteiņa un viņa palīga neadekvātās rīcības dēļ.

Jau vairākkārt vēstīts, ka 4. decembrī Liepājā avarēja kuģis "Sniegs" ar sešu cilvēku apkalpi. Kuģis, kurš gatavojās atgriezties ostā, vētras laikā uzskrēja uz mola.

Līdz šim atrastas un identificētas kuģa kapteiņa, stūrmaņa un triju apkalpes locekļu mirstīgās atliekas. Joprojām bezvēsts pazudis kuģa traļmeistars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!