Foto: Publicitātes foto

Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes inspektori sadarbībā ar Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa darbiniekiem veikuši reidu Lielupē, atbrīvojot upi no maluzvejnieku saliktiem tīkliem un pieķerot maluzvejniecībā 35 gadus vecu vīrieti ar brangu lomu - 30 kilogramiem brekšu un vienu lašu tēviņu.

Kā stāstīja VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Gints Zemitāns, vides inspektoriem pēc darba krastā izvietotā slēpnī izdevās aizturēt 1978.gadā dzimušu pārkāpēju ar laivu un trīs tīkliem, kuru kopējais garums bija 200 metri.

Maluzvejniekam lomā atradās 30 kilogrami brekšu un viens lašu tēviņš, kura svars bija ap astoņiem kilogramiem. Inspektoriem ūdenī izdevās atlaist atpakaļ aptuveni 20 kilogramus brekšu, bet pārējās zivis nebija vairs dzīvas. Arī lasi vairs nebija iespējams atlaist atpakaļ ūdenī.

Par šo pārkāpumu maluzvejniekam, kurš iepriekš par šādiem pārkāpumiem nav pieķerts, draud naudassods aptuveni 800 latu apmērā, klāstīja Zemitāns. Pārkāpējam atsavināta arī laiva un tīkli.

Ar motorlaivu pārbaudot Lielupi, inspektori atrada vēl vairākus maluzvejnieku tīklus. Kopumā no ūdens izcelti astoņi tīkli, kuru kopējais garums bija 400 metri. Tīkli upē bija ielikti nesen, tādēļ loms tajos nebija liels un visas atrastās zivis atlaistas atpakaļ ūdenī. Lielākoties tīklos bija zandarti, meža vimbas un pāris brekšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!