Foto: NASA
Valdība vēl arvien nav spējusi vienoties par to, kur nākamgad ņemt gandrīz miljonu latu, lai nomaksātu dalības maksu par Latvijas dalību Eiropas Kosmosa aģentūrā.

2014.gadā dalības maksas segšanai vajadzīgi vairāk nekā 965 tūkstoši latu jeb 1,373 miljoni eiro, taču šādi līdzekli Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžetā pagaidām nav paredzēti.

Jautājums par līdzekļu piešķiršanu dalības maksas segšanai otrdien tika skatīts valdības sēdes slēgtajā daļā, taču pagaidām ministri vienojušies tikai par to, ka IZM un Ārlietu ministrijai iespējamie risinājumi vēl papildus jāizvērtē.

Pēc premjera Valda Dombrovska (V) teiktā, valdības sēdes slēgtajā daļā uzklausīti arī Tieslietu ministrijas iebildumi – tā norādījusi, ka patlaban vēl nav iemesla piešķirt līdzekļus dalības maksas segšanai, jo līgums par Latvijas dalību Eiropas Kosmosa aģentūrā vēl nav ratificēts.

Domstarpības ir arī par līdzekļu avotu dalības maksas segšanai – Finanšu ministrija uzskata, ka IZM nauda jāatrod savā budžetā, bet par zinātni atbildīgā ministrija atrunājas, ka tai nav lieku līdzekļu.

Demisionējušais izglītības ministrs Roberts Ķīlis līgumu par Latvijas dalību Eiropas Kosmosa aģentūrā parakstīja šā gada martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!