Foto: DELFI Aculiecinieks

Valsts vides dienesta (VVD) Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektori kopā ar Valsts policijas Kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes darbiniekiem trešdienas rītā Carnikavas novadā maluzvejniecībā pieķēruši divus brāļus.

Lai arī tīklos atrastais loms nebija liels, katram no viņiem tas izmaksās vairāk nekā 300 latus.

VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Rīgas sektora vecākais inspektors Gints Zemitāns stāstīja, ka inspektori jau vakar saņēma informāciju, ka Dzirnezerā, iespējams, tiek likti tīkli. Inspektori kopā ar policijas darbiniekiem laicīgi izbrauca un ezerā ierīkoja vairākus slēpņus, līdz ap plkst.21.30 pamanīja divus aizdomīgus vīrus, kuri ar laivu devās ezerā un izlika tur tīklus.

Inspektori piefiksēja gan tīklu ielikšanas vietu, gan arī vietu, kur abi maluzvejnieki izkāpa krastā. Visu nakti tīkli tika uzraudzīti, līdz ap plkst.4 no rīta abi kungi ar laivu devās ezerā iekšā pēc tīkliem.

Maluzvejnieki tika aizturēti krastā pēc tīklu izcelšanas no ezera. Izrādījās, ka aizturētajām personām bija divi tīkli, katrs 30 metru garumā. Lomā atradās divi mazizmēra zandarti, trīs brangāki brekši un viena karūsa. Zivis vairs nebija atlaižamas atpakaļ ezerā, tādēļ tās palika pie abiem kungiem.

Abām personām noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Par nelikumīgu zveju katram draud naudas sods no 200 līdz 500 latiem. Ņemot vērā to, ka vainīgās personas savu vainu atzina un nožēloja, naudas sods nebūs tas bargākais. Savukārt zivju resursiem nodarītie zaudējumi aprēķināti 270 latu apmērā.

Izrādījās, ka abas vainīgās personas ir aptuveni 60 gadus veci kungi, kuri dzīvo Rīgā, bet brīvās dienas nolēmuši veltīt atpūtai, padzīvojot kempingu mājiņā.

Ņemot vērā to, ka bija aizdomas par vairākiem nelikumīgiem tīklu licējiem, vides inspektori piesaistīja arī policijas pārstāvjus, lai varētu izveidot vairākus slēpņus. Zemitāns minēja, ka šajā naktī gan citi maluzvejnieki ezerā netika manīti, jo, iespējams, viņu nodomiem patraucēja nepatīkamais laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!