Foto: Ogresfakti.lv
Ogrē aizvadītajā sestdienā daudzi auto īpašnieki saskārās ar nepatīkamu pārsteigumu - uz viņu spēkratu stikliem ar spēcīgu līmi bija pielīmētas aģitācijas lapiņas ar tekstu "E.Bartkevičs [Ogres novada domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs] attīsta inovatīvu atkritumu šķirošanu Ogrē," līdzīgi kā pirms iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām, kad partijas "Visu Latvijai!" politiķa Egila Helmaņa vārdā bija izlīmētas lapiņas "Balso par mani!", vēsta portāls "Ogres fakti".

Policija vairāku automašīnu bojāšanu konstatēja sestdien ap plkst.10. Lapiņas uz automašīnām salīmētas māju pagalmos Ogrē, Mālkalnes, Meža prospekta un Tīnūžu ielā. Uzsākta administratīvā lietvedība. Vairums lapiņu uz auto stikliem gan bija vien dažas stundas - līdz brīdim, kad tās pamanīja automašīnu īpašnieki, norāda portāls.

Bartkevičs šo notikumu saista ar priekšvēlēšanu laiku Ogrē, taču notikušo uztver ar humoru.

"Ļoti laba, mākslinieciska karikatūra. Labprāt pasniegtu balvu tās autoriem, ja vien tie nepaliktu anonīmi. Šāds mākslas darbs gan labāk piestāvētu laikraksta lappusēm un žēl, ka, to līmējot uz auto stikliem, tiek bojāts iedzīvotāju īpašums. Prieks, ka ceļu stāvoklis, kas valsts samazinātā finansējuma dēļ patiešām ir kritisks, ir izpelnījies arī mākslinieku un politisko konkurentu uzmanību. Žēl, ka priekšvēlēšanu laiks neļauj šiem talantiem atklāties," norāda Ogres novada domes priekšsēdētājs.

Līdzīgi "pārsteigumi" ogrēniešiem sagādāti arī 2009.gadā 6.jūnija naktī pirms vēlēšanām, kad uz daudzu auto stikliem pielīmētas lapiņas "Balso par mani! Egils Helmanis." Toreiz lapiņās minētais deputāta kandidāts vērsās policijā, bet viņa pārstāvētā partija "Visu Latvijai!" izplatīja paziņojumu, kurā lapiņu līmēšana raksturota kā politisko pretinieku provokācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!