Foto: DELFI Репортер
Ogres novada domes deputāti ceturtdien nolēmuši piešķirt 10 000 latu plūdu seku likvidācijai, kā arī aicinās pašvaldību ministriju mainīt likumus, lai ļautu vietvarām palīdzēt arī plūdos cietušajām privātmājām, vēsta "Ogres Fakti".

Finansējumu plūdu seku likvidācijai pašvaldībā plānots ņemt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Ogres novada domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs norāda, ka līdzekļus plānots izmantot aizsargdambja atjaunošanai un nostiprināšanai pie Norupītes, un citiem darbiem.

Lai novērstu plūdu sekas Ogrē, plānots lūgt arī valdības atbalstu.

Bartkevičs, vērtējot plūdu seku novēršanas iespējas, atzīst, ka ar likumu pašvaldībai aizliegts veikt jebkādus ieguldījumus privātā īpašumā. "Esam vērsušies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā ar lūgumu mainīt likumu "Par valsts un pašvaldības mantas izšķērdēšanu"," viņš norāda.

Tikmēr pašvaldība iedzīvotājiem palīdzēs savu iespēju robežās, tostarp ar sociālā dienesta starpniecību sniedzot humāno palīdzību plūdos cietušajiem iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka daudzviet Latvijā sākušies plūdi. Otrdien dažviet Ogrē unOgres novadā sākušies pamatīgi plūdi, ap pulksten 14:15 Ogrē, dārzkopības sabiedrības "Dārziņi" plūdu zonā strauji paaugstinājies ūdens līmenis.

Pirmdienas vakarā Ogres upe sagādājusi negaidītu un nepatīkamu pārsteigumu Ogresgala pagasta centrā, appludinot mājas "Rankas 17". Šajā teritorijā, pie Rankas upes ietekas Ogres upē, šāda situācija izveidojusies pirmo reizi, nekad agrāk tā neesot noticis. Saistībā ar ūdens līmeņa paaugstināšanos AS "Sadales tīkls" otrdien sācis elektrības atslēgšanu atsevišķiem klientiem Jelgavā.

Savukārt iespējamo pavasara palu dēļ Daugavpilī var tikt demontēti pagrabos esošie siltummezgli, līdz ar to pilsētā var tikt daļēji pārtraukta siltumapgāde, otrdien paziņojusi pašvaldība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!