Foto: LETA
Situācija plūdu skartajās zonās – Ogrē un Daugavpils apkaimē – ceturtdien joprojām ir kritiska, bet bez elektrības palikušajiem ogrēniešiem sāk aptrūkties dzeramais ūdens.

Ogres novada domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs ceturtdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka situācija joprojām ir dramatiska, taču jaunas cilvēku evakuācijas nav notikušas. Arī jaunas mājas nav applūdušas, taču ūdens līmenis joprojām saglabājas augsts.

Daudzviet plūdu dēļ Ogrē nav elektrības, savukārt tas rada problēmas ar ūdens piegādi, sacīja Bartkevičs. Cilvēkiem, kuriem ir urbumi, ūdens sāk aptrūkties un dome ceturtdien domās par dzeramā ūdens piegādi mājām.

 

Daugavpils domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskulis raidījumā ceturtdienas rītā pastāstīja, ka tur plūdiem "palīdz" plūdi Baltkrievijā. Trešdien ūdens līmenis bija pacēlies virs septiņu metru atzīmes, taču Vīksnas pagastā, kuri bija ledus sablīvējums, vakarā tas tika pārrauts un ūdens līmenis nokritās.

Taču ceturtdienas rītā no Baltkrievijas nākušo ūdeņu dēļ, Daugavpils pusē ūdens līmenis atkal pārsniedz kritisko septiņu metru atzīmi, sacīja Ruskulis. Tiesa, pagaidām cilvēku evakuācijas tur nav nepieciešama.

Plūdu skartajās zonās dežurē glābēji un policija.

Savukārt situācija Gaujā pie Cēsīm pagaidām ir mierīga.

Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Cēsu daļas komandieris Kaspars Dravants informēja, ka pie Cēsīm Gaujas ūdens līmenis normāls, taču to pastāvīgi novēro. Tāpat pašvaldības policija drīzumā apsekos dzīvojamās mājas Gaujas krastā, kuras pakļautas plūdu riskam. Nepieciešamības gadījumā tiks nodrošināta arī evakuēšana.

Dravants atzīst, ka šī brīža situācija Gaujā ir apmierinoša, šobrīd gaidām, kas notiks, un esam gatavi arī sliktākām situācijām, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldībā.

Foto: Gauja pie Cēsīm


Jau ziņots, ka daudzviet Latvijā sākušies plūdi. Otrdien dažviet Ogrē un Ogres novadā sākušies pamatīgi plūdi, ap pulksten 14:15 Ogrē, dārzkopības sabiedrības "Dārziņi" plūdu zonā strauji paaugstinājies ūdens līmenis, vēsta "Ogres fakti".

Pirmdienas vakarā Ogres upe sagādājusi negaidītu un nepatīkamu pārsteigumu Ogresgala pagasta centrā, appludinot mājas "Rankas 17". Šajā teritorijā, pie Rankas upes ietekas Ogres upē, šāda situācija izveidojusies pirmo reizi, nekad agrāk tā neesot noticis. Saistībā ar ūdens līmeņa paaugstināšanos AS "Sadales tīkls" otrdien sācis elektrības atslēgšanu atsevišķiem klientiem Jelgavā.

Savukārt iespējamo pavasara palu dēļ Daugavpilī var tikt demontēti pagrabos esošie siltummezgli, līdz ar to pilsētā var tikt daļēji pārtraukta siltumapgāde, otrdien paziņojusi pašvaldība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!