Foto: LETA
Ceturtdien notiks Norvēģijas finanšu instrumenta (NFI) programmas "Latvijas korekcijas dienestu un Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu reforma" atklāšanas pasākums, portālu "Delfi" informēja Finanšu ministrijā.

2009.-2014.gada periodā Tieslietu ministrijas apsaimniekotā programma ir saņēmusi vislielāko NFI līdzfinansējumu – vairāk nekā 13 miljonus eiro (9,1 miljonu latu), kā arī Latvijas valsts budžeta līdzfinansējumu 2,3 miljonu latu (1,61 miljons latu) apmērā.

Pasākumu atklās tieslietu ministrs Jānis Bordāns (NA), iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP), Norvēģijas Tieslietu un publiskās drošības ministrijas valsts sekretāre Kristina Bergersena, Norvēģijas vēstnieks Latvijā Jāns Grēvstads un citas amatpersonas, kā arī notiks programmas ietvaros plānoto projektu prezentācijas.

Programmas ietvaros Tieslietu ministrija kā programmas apsaimniekotājs un Iekšlietu ministrija kā programmas partneris īstenos trīs iepriekš noteiktus projektus, kuru mērķis būs risināt problēmas saistībā ar pieaugošo cietumnieku skaitu un pārblīvētajiem cietumiem, palielināt ieslodzījuma alternatīvu izmantošanu, vērst pastiprinātu uzmanību uz mazāk aizsargātajām grupām ieslodzījuma vietās un uzlabot ieslodzīto un ieslodzījuma vietu darbinieku kompetences un darbspējas.

Valsts probācijas dienests īstenos projektu "Alternatīvu brīvības atņemšanai sekmēšana (ieskaitot iespējamo pilotprojektu elektroniskajai uzraudzībai)", Ieslodzījuma vietu pārvaldes pārziņā būs projekts "Jauna nodaļa Olaines cietumā, ieskaitot būvniecību un personāla apmācību", savukārt, projektu "Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu standartu uzlabošana" īstenos Valsts policija.

Norvēģijas līdzfinansētās programmas mērķis ir uzlabot korekcijas dienestu sistēmu saskaņā ar starptautiskām cilvēktiesību prasībām, sadarbojoties ar attiecīgā sektora un nozares institūcijām Norvēģijā un citās valstīs. Programma tiks īstenota arī sadarbībā ar Eiropas Padomi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!